Foto: Hans van Oosterhoudt

Leden drugsbende aangehouden in Montfoort en Lopikerkapel

  •   keer gelezen


Montfoort / Lopikerkapel - Naar aanleiding van een intensief onderzoek naar grootschalige handel in verdovende middelen heeft de politie in de vroeg ochtend dinsdag 30 maart weer diverse invallen gedaan. In - opnieuw - Montfoort, maar ook elders in de regio: in Lopikerkapel, Haastrecht en Ameide. Zes personen zijn aangehouden.


Hier zijn onder andere vuurwapens aangetroffen en is beslag gelegd op woningen en verschillende voertuigen, waaronder boten en dure auto’s. Er zijn vijf mannen en een vrouw aangehouden. In ieder geval vier van hen blijven de komende dagen in voorarrest. In Montfoort vond de inval plaats in een woning en bedrijfspand. Een verslaggever van RTV Utrecht was erbij en zag ‘’een grote groep agenten, een man of 20 à 25, waarvan een deel in het zwart, met bivakmutsen en schilden en een stormram’’.

Het vermoeden van een crimineel netwerk rees begin oktober 2020 tijdens een doorzoeking van een pand nabij het industrieterrein Heeswijk in Montfoort. Daarbij werd een groot geldbedrag aangetroffen en ook een wapen. Verder werden er in de woning aanwijzingen gevonden die wezen op de opslag van verdovende middelen elders in het land.

De verdachten communiceerden met elkaar via Encrochat: een communicatienetwerk dat door leden van de georganiseerde misdaad werd gebruikt om criminele activiteiten te plannen. Uit meerdere van deze chats kwamen sterke aanwijzingen naar voren dat de verdachten zich bezig hielden met de handel en het vervaardigen van verdovende middelen.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten