Foto: Marcel Kraan Fotografie

Twijfel

  •   keer gelezen

Ik heb graag gelijk en vind het heel prettig als mensen mij gelijk geven. Waarschijnlijk vinden andere mensen dat ook fijn, gelijk krijgen, en dat vind ik prima. Tenminste als hun mening overeenkomt met die van mij want dan hebben we allebei gelijk!


Gelukkig zijn er media die voor tegenberichten zorgen. Die een ander perspectief bieden op hetzelfde feit. En ook al heb ik een hekel aan mijn twijfel, ik ga dat gevecht met mijn gelijk toch graag en vaak aan.

Het gevecht aangaan met mijn eigen gelijk

Mijn favoriete ‘tegenstanders’ zijn de tv-programma’s Tegenlicht en van meer recente datum De Vuilnisman. Tegenlicht heeft veel aandacht besteed aan het opwekken en bewaren van energie, De Vuilnisman duikt de verwerking van afval in. Van Pieter-Pot werd ik heel erg vrolijk: hallen vol met glazen flessen en potten waarin voedsel wordt overgepakt en bezorgd. Producenten gebruiken geen verpakkingsmiddelen meer en consumenten gooien geen verpakkingsmiddelen meer weg. Daar word ik vrolijk van en ik ga onderzoeken hoeveel CO2 de glasproductie oplevert.

Onrustig word ik als ik de goed onderbouwde kritiek hoor bij de ‘van-het-gas-af’ strategie. We hebben nog onvoldoende alternatieven voor gas om iedereen af te koppelen. Een serieus plan om huizen op een andere manier warm te krijgen is er nog niet. Hoe kan ik dan straks zo maar achter de voordeur de kurk op de gaspijp zetten? Dan begint het te schuren want ‘van-het-gas-af’ vind ik een goed plan al was het maar voor de Groningers.

Dus aan de twijfel dan maar, en er vooral geen probleem mee hebben als nieuwe inzichten mij van standpunt laten veranderen.

Yolan Koster,
wethouder Montfoort

column wethouder(s) | yolan koster - montfoort

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten