<p>Hanneke Apon en Meerten Huisman bij de ingang van Kings Dish, &#39;het kleinste restaurant van Nederland&#39;. &quot;We hopen dat alles snel weer open kan.&quot;</p>

Hanneke Apon en Meerten Huisman bij de ingang van Kings Dish, 'het kleinste restaurant van Nederland'. "We hopen dat alles snel weer open kan."

(Foto: Karin Doornbos)

Geen afhaalloket voor Meerten en Hanneke

  •   keer gelezen

Ze stonden behoorlijk in de picture vorig jaar, Meerten Huisman en Hanneke Apon, de uitbaters van Kings Dish. Met hun ‘kleinste restaurant van Nederland’ gevestigd in het 17de-eeuwse Brandspuithuisje wisten ze zelfs landelijke publiciteit te verkrijgen.


IJsselstein - “En toen werd het stil.” Nog maar nauwelijks bijgekomen van alle cameraploegen over de vloer is daar ineens de onverbiddelijke lockdown. “We hadden al heel veel geïnvesteerd om alles coronaproef te maken”, zegt Meerten. Maar na een korte periode van woekeren met de anderhalve meter moest alle horeca voor onbepaalde tijd dicht. Een afhaalvariant is geen optie voor het gastvrije duo. “Wij genieten juist van de verbinding en interactie met onze gasten. Dat is onze kracht en daar willen we niet op inleveren”, geeft Hanneke aan. “We willen geen afhaalloket zijn.” Dat ze gemist worden is duidelijk als ze even hun gezicht laten zien bij de IJsselpoort. Ze worden van alle kanten enthousiast begroet en veel passanten blijven staan voor een praatje. “We hopen van harte dat alles snel weer open mag, en dat het stadje weer gaat leven.” Ze kijken in ieder geval al uit naar het 400-jarig bestaan van het brandspuithuisje in 2022. “Dat moet groots gevierd worden!”

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten