Foto:
Aangeboden door visumbuitenland.nl

Een visum nodig voor een reis naar Canada of Amerika? Ja, maar je kunt ook genoeg doen in IJsselstein!

  •   keer gelezen

Steeds meer mensen vragen een visum aan omdat ze op reis gaan naar een verre bestemming. Zo zal een ESTA aanvragen hoe dan ook op je planning staan als je een trip gaat maken naar Amerika. Ga je juist hun noorderburen bezoeken? Je zult dan een zogenoemde eTA Canada moeten regelen. Uiteraard zijn dit twee prachtige landen, maar je kunt je bestemming ook een stuk dichterbij zoeken. Een visum zul je dan niet af hoeven te sluiten. Zo kun je zelfs al een geweldige bestemming waar je geen visum voor hoeft af te sluiten in je eigen woonplaats. In IJsselstein is namelijk genoeg leuks te doen, terwijl je dit mogelijk nog niet eerder hebt gedaan.


Word een clown of acrobaat bij Circus Tadaa zonder visum!

Bij Circus Tadaa kun je een echte circusster worden, mogelijk kun je zelfs in allerlei landen zoals Amerika en Canada optreden. Het circus verzorgt voor zowel bedrijven als scholen allerlei leuke workshops, terwijl een hele circusdag ook nog mogelijk is. Zo kun je onder meer mee doen aan een workshop waardoor je zult leren hoe je moet balanceren, maar je kunt ook de kneepjes leren van diabolo, acrobatiek en/of jongleren. Bij Circus Tadaa is dus zeker genoeg te doen en dat gewoon in je eigen woonplaats! Je vindt het circus namelijk aan de Schonauwen 4 in IJsselstein. Het is ondertussen al ruim 20 jaar actief met het verzorgen van workshops en circusdagen, dus Circus Tadaa zal ook jou zeker een leuke dag geven.

Een korenmolen zoals De Windotter vind je niet in Amerika

Korenmolen De Windotter vind je aan de Walkade 73 in IJsselstein, dus niet in Canada of Amerika. Waar lang niet alle molens in ons land nog gebruikt worden, is dat wel het geval bij De Windotter. Het produceert namelijk nog elke dag meel, wat je bovendien zelf kunt kopen in de molenwinkel. Het ambachtelijke meel wordt door veel mensen lekkerder gevonden dan het meel uit de winkel. Het meel dat De Windotter produceert wordt bovendien gebruikt door Pannenkoekenhuis De Roozeboom, waar je heerlijk kunt eten in IJsselstein. De Windotter is extra speciaal, het is namelijk één van de grootste molens van Nederland. De vlucht meet dan ook maar liefst 26 meter. Dat is zeker een bezichtiging waard!

Word een kenner over je woonplaats in Museum IJsselstein in plaats van Canada

Natuurlijk kun je naar een museum over Canada of Amerika gaan, maar het is toch veel leuker om meer te leren over je eigen woonplaats? In Museum IJsselstein kun je dan ook de geschiedenis leren van de oude stad langs de rivier waar een visum niet voor nodig is. Ook Panorama Rivierenland is hier te bekijken, dit is een geschilderd landschap van Midden-Nederland. Bovendien kun je de prachtige kasteeltoren beklimmen, wat afkomstig is uit de zestiende eeuw. Daarnaast is het mogelijk om de torenkamer te bezoeken, net zoals de gevangenis. Ook zul je in Museum IJsselstein wisselende tentoonstelling kunnen zien. Hierbij zal onder andere gebruik worden gemaakt van foto’s. Je kunt het museum bezoeken aan de Walkade 2-4 in IJsselstein. 

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten