Gratis tompoezen voor Oudewater met Koningsdag
Gratis tompoezen voor Oudewater met Koningsdag (Foto: Margreet Nagtegaal)

Lekker smikkelen op Koningsdag

  •   keer gelezen

Dinsdag 27 april deelt Oranje Boven! van 08.30 tot 12.30 uur op de Markt gratis Oranje tompoezen uit aan Oudewaternaren. Dit is mogelijk gemaakt door veel welwillende partijen.


Oudewater - Elk jaar op Koningsdag deelde Oranje Boven! Oranje tompoezen uit in de bejaardentehuizen. Voor dit jaar hebben ze bedacht dat ze dat gaan doen voor iedereen. Een evenement is helaas niet toegestaan, maar met hulp van burgemeester Danny de Vries hebben ze van de gemeente een zogeheten ventvergunning gekregen. Net als de standplaatsvergunning van bijvoorbeeld de visboer en de kaasboer op de Markt. Gelukkig was er nog een mooi buffertje in de kas van Oranje Boven! om Oranje tompoezen in te kopen bij zowel de bakkerij van de Hema, bakkerij Treur en bakkerij Stijnman. Deze worden gratis uitgedeeld op de Markt aan de Oudewaterse bevolking. De traditionele lekkernij is, verpakt in doosjes van drie stuks, af te halen zolang de voorraad strekt. Ze zijn de burgemeester, de gemeente, de bakkers en alle sponsoren heel erg dankbaar dat dit kan. Maar het is tegelijk wel een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Gebruik deze mooie kans, en hanteer de strikte regels zodat het vertrouwen dat door het stadsbestuur wordt gegeven niet beschaamd wordt. Wijs per huishouden één iemand aan die de tompoezen komt afhalen en kom niet met een groep of het hele gezin; Houd je alsjeblieft aan de anderhalve meter afstand van elkaar; Heb je klachten of zit je in quarantaine? Blijf dan thuis. Vraag een buur of familielid om een doosje mee te nemen. Oranje Boven! gaat uit van ieders goede trouw bij het uitdelen van de tompoezen en dat niemand misbruik maakt van deze gelegenheid. Oranje Boven! gaat de komende week de binnenstad extra feestelijk versieren om het Koningsdag-gevoel zo groot mogelijk te maken. Aan de bewoners van de binnenstad wordt gevraagd om toch vooral te vlaggen op 27 april. Hopelijk valt dit gebaar goed in de smaak. Ondanks de moeilijke tijd waarin we leven wenst Oranje Boven! iedereen een fijne Koningsdag toe. Hopelijk is er snel meer mogelijk in Oudewater.

Wie had gedacht toen we Koningsdag vorig jaar op het laatste moment moesten afblazen, ook in 2021 geen evenementen konden organiseren op en rond Koningsdag. Onwijs jammer. Maar, Oranje Boven! is niet bij de pakken neer gaan zitten. Het is nu eenmaal ons aller mentaliteit om niet alleen te kijken naar wat er (terecht) allemaal niet kan en mag, maar juist naar wat er onder deze omstandigheden eventueel nog wél kan en mag. Oranje Boven! mag op Koningsdag voor één ochtend marktkoopman mag zijn.

Geen evenementen dit jaar

Gemeente en ondernemers helpen mee

Margreet Nagtegaal

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten