<p>Feestcaf&eacute; Bolle Harry organiseert, samen met de Stichting Koningsdag Montfoort, de Harry&#39;s Koningsnachtbingo. Foto: Paul van den Dungen</p>

Feestcafé Bolle Harry organiseert, samen met de Stichting Koningsdag Montfoort, de Harry's Koningsnachtbingo. Foto: Paul van den Dungen

(Foto: )

Doe mee met de Koningsnachtbingo

  •   keer gelezen

De horeca heeft het tijdens de lockdown moeilijk en de feestcafés met een klein of geen terras hebben het helemaal zwaar. Café Bolle Harry is zo’n feestcafé zonder concreet vooruitzicht snel weer open te kunnen. Desondanks blijven Harry van den Berg en Raymond Derks positief en op zoek naar mogelijkheden om hun klanten te entertainen en zo nog wat inkomsten te genereren. Dat leek gevonden met Harry’s Ballen Bingo.


Montfoort - In januari en februari werden heel veel bingo kaarten verkocht. Eindelijk wat inkomsten voor het café en een leuke online avond voor de deelnemers. Een win-win situatie, maar de Nederlandse Kansspel Autoriteit was spelbreker. Bingo’s vallen onder de Wet op de Kansspelen en een horeca gelegenheid mag geen kansspelen aanbieden. Daarmee leek aan de Harry’s bingo een vroegtijdig einde te komen. Leek, want Stichting Koningsdag Montfoort was op zoek naar coronaproof Oranjevertier voor de inwoners. Toen bleek dat een non-profit instelling wél een bingo mag organiseren zochten zij contact met de Montfoortse bingokoning Harry. Zijn crew en organisator DSK-events waren direct enthousiast om met Koningsnacht Harry’s ballen weer eens te laten rollen om zo de laatste loodjes van de lockdown wat leuker te maken. De bingo is te zien via een link op de website van Koningsdag Montfoort dus het is makkelijk voor iedereen om mee te doen. De bingo mag ook alleen worden georganiseerd als er ook een goed doel aan is gekoppeld is. Na overleg met Café Bolle Harry en DSK-events gaat de opbrengst naar drie goede doelen:

STAM zag onlangs door een storm een tent vernield worden. Zij willen het geld van deze bingo gebruiken voor de aanschaf van nieuwe tentzeilen voor deze tent die veelvuldig gebruikt wordt bij ondersteuning van Montfoortse verenigingsevenementen. SINTERKLAAS MONTFOORT Tijdens de intocht kijken heel veel bezoekers naar de aankomst van de grote boot met Sint en zijn pieten en daaromheen heel veel kleine bootjes met hulppieten. Ook de trouwe schimmel ontbreekt niet. Alle kinderen zijn daarna welkom in de Soos om te genieten van de pietenshow. Het geld van de Koningsnachtbingo wil men besteden aan nieuwe pietenpakken en opslagmateriaal.
COMITÉ MEMORIALS MONTFOORT wil het geld gebruiken om na bijna 80 jaar 2 gedenktekens te realiseren die in Blokland als op de Mastwijkerdijk geplaatst zullen worden. In 1943 stortten daar twee Engelse bommenwerpers neer waarbij 14 bemanningsleden om het leven kwamen. Zo wil het comité de omgekomen bemanningsleden eren en de vele voorbijgangers herinneren dat op die plek jonge mensen stierven voor onze vrijheid.
De kaarten voor Harry’s Koningsnacht Bingo zijn te koop via www.koningsnachtbingo.nl of stuur een app naar 06 82 55 24 52. Vier deze Koningsnacht gezellig online met Crew Café Bolle Harry en steun zo Harry & Raymond en de drie goede doelen.

Paul van den Dungen

Samen maken we Montfoort voor de toekomst nog veel mooier

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten