Het Oranje Comité Linschoten: v.l.n.r.: Marieke, Richard, Juliette, Ronald, André, Anna, Suzanne en Bianca.
Het Oranje Comité Linschoten: v.l.n.r.: Marieke, Richard, Juliette, Ronald, André, Anna, Suzanne en Bianca. Foto: J. Severs Hilgeman

Zeepbellen en Koningstaarten

24 apr, 15:47 Algemeen

De ‘wedstrijd’ met buurtgenoten om op Koningsdag 2021 als eerste de driekleur uit te hebben hangen kan traditiegetrouw doorgaan. Het Oranjefeest zal anders verlopen dan gebruikelijk maar dat het in Linschoten gevierd wordt is zeker.

linschoten - Het creatieve Oranje Comité Linschoten (OCL) ontwikkelde daarvoor Plan B, een coronaproof alternatief waardoor de complete dorpsbevolking kan deelnemen of bijdragen aan de feestvreugde. Voor de tweede achtereenvolgende keer Koningsdag onopgemerkt voorbij laten gaan was voor OCL geen optie. “Koningsdag 2021 gaat thuis van start met zoveel mogelijk lawaai”, legt comitélid Bianca Paschold uit. “De reveille vanaf de toren vervalt en daarom werd bedacht om vanuit huis of tuin te zeepbellen te blazen en met gebruik van muziekinstrumenten of met potten of pannen om kenbaar te maken dat je er bent.”

Bellen blazen

Bellenblaaszwaarden worden uitgedeeld op scholen en dagverblijven. Niet op dorp zittende schoolkinderen kunnen inchecken aan de verkoopbalie bij Boons supermarkt. Om alvast in de stemming te komen wordt de plaatselijke bevolking voor Koningsdag uitgedaagd voor Linschoten Bakt. Wie bakt de mooiste, creatiefste maar bovenal lekkerste Koningstaart of Oranjegebak? Inzendingen worden beoordeeld door een ‘bakkundige jury’ waaronder meesterbakker Verweij en de chef-koks Dion van Ast en Patrick Bernard (‘Bij Mette’ en ‘Het Wapen van Linschoten’). “Linschoten bakt is nu al een succes want er hebben zich al vele deelnemers aangemeld”, stelt Paschold. Laatste van de drie B’s staat voor Bedankt! Bijzondere Linschoters verdienen een plaatselijk lintje. Elke Linschoter die genoemd wordt ontvangt een dorpscompliment. Werkelijk alles kan een goede reden zijn om een dorpsgenoot te onderscheiden. Heel simpel kan iedereen een stem uitbrengen. Vergeet jouw stem niet op de ingevulde Bedankkaart in een van daarvoor bestemde vijf ORANJEbussen verspreid over het dorp te posten voor 23 april.

Zie ook oranjecomitelinschoten.nl.

Doe mee met Koningsdag!

oranjecomitelinschoten.nl.

bellen blazen en bedankjes op koningsdag

Janneke Severs Hilgeman

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Archiefonderzoek naar korenmolen De Hoop Algemeen 14 aug, 09:00
Afbeelding
Grote schuurbrand in Lopik slaat niet over naar stal, geen gewonden 112 14 aug, 02:31
Afbeelding
Antonius Ziekenhuis levert medicijnen thuis af Algemeen 13 aug, 10:00
Afbeelding
Van boer tot bord in het Groene Hart Algemeen 13 aug, 09:00
Afbeelding
Stuk glas veroorzaakt brand in bouwcontainer 112 12 aug, 17:34
Afbeelding
Hevige rookontwikkeling door buitenbrand langs N210 112 12 aug, 17:30
Afbeelding
Gemeente Lopik waarschuwt voor parkeerboetes lang de Lek Algemeen 12 aug, 14:10
Afbeelding
Dienstregeling bus 107 en tram wijzigt door Vuelta Algemeen 12 aug, 10:55