<p>V.l.n.r: In verenigingskostuum de bestuursleden Van Vliet, Van Herk en De Jong en de koorleden Wim (l) en Gerrit Langerak bij de Zanglust expositie. (Tot 6 juli te aanschouwen).</p>

V.l.n.r: In verenigingskostuum de bestuursleden Van Vliet, Van Herk en De Jong en de koorleden Wim (l) en Gerrit Langerak bij de Zanglust expositie. (Tot 6 juli te aanschouwen).

(Foto: J Severs Hilgeman. )

Zingend Zanglust jubileert

  •   keer gelezen

LINSCHOTEN- In een oud vergeeld schoolschrift zonder kaft van 20 mei 1946 werd op papier vastgelegd dat circa 25 mannen in het ‘Wapen van Linschoten en Snelrewaard’ de wens uitten om weer te gaan zingen. Zanglust is nu jarig: 75 jaar. In de etalage van de Vereniging Oud-Linschoten winkel werd op de oprichtingsdatum een door het koor samengestelde expositie onthuld. Aan voorzitter Johan de Jong en bestuurslid Jan van Vliet de eer om de etalage van Dorpstraat 45a te onthullen. “De geschiedenis van Zanglust is ontzettend groot.” Voor een beperkt aantal aanwezigen uitte de voorzitter tevens de wens om een poging te doen met de koorleden op 6 september de draad weer op te pakken en opnieuw geschiedenis te gaan schrijven. Na de oprichting is het koor al heel snel gaan zingen. Deelname aan zangconcoursen heeft een rijke prijzenkast opgeleverd. En er zijn mooie herinneringen aan buitenlandse zangreizen. Zanglust verwerft naast concerten jaarlijks bekendheid met de organisatie van Dodenherdenking, Kerstzang en de oliebollenactie.


Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten