<p>Astrid Vaartjes overhandigt samen met zoon Michiel en dochter Lotte een insectenhotel aan wethouder Bekker; symbolisch voor de petitie die nog getekend kan worden.</p>

Astrid Vaartjes overhandigt samen met zoon Michiel en dochter Lotte een insectenhotel aan wethouder Bekker; symbolisch voor de petitie die nog getekend kan worden.

(Foto: Lysette Verwegen)

Pleidooi en petitie voor een ander maaibeleid

  •   keer gelezen

Het valt meer inwoners op: niet altijd wordt er secuur gemaaid, want soms worden stroken gras met bloeiende ingezaaide wilde bloemen door de maaiers versnipperd. En dat is niet de bedoeling. Daarom startte Astrid Vaartjes een petitie.


IJSSELSTEIN - Astrid zag ook een bloeiende oeverstrook aan het Robijnpad ten onder gaan aan de maaibeurt. Donderdag - Nationale Zaaidag - bracht ze dit onder de aandacht van wethouder Peter Bekker. “Drie jaar geleden startten we hier met de school, Klimaatneutraal IJsselstein, de Bijenbrigade van Natuurmonumenten, RMN en gemeente de zaaiactie. En toen kwamen de maaimachines…”, vertelt Astrid. “Zo komt de ‘biodiverse groene snelweg’ voor insecten dwars door IJsselstein, die we zo graag willen, in gevaar.” Wethouder Bekker heeft goed nieuws. “Binnenkort wordt er een integrale visie op de openbare ruimte vastgesteld. Daarin worden duidelijke afspraken gemaakt over de doelen van het groen; waar wordt gespeeld, wat natuur is, waar wordt gesport en meer. Daarnaast komt de beheersfunctie terug naar de gemeente. Maar blijf vooral melden indien nodig.”
Teken de petitie op: www.petities.nl/petitions/ander-maaibeleid-ijsselsteinmet-meer-bloemen-vlinders-bijen-en-insecten.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten