Foto:
Aangeboden door woty

Een originele vakantiebestemming binnen Europa gezocht? Lees hier 4 tips

  •   keer gelezen

De wereld als geheel biedt vanzelfsprekend talloze prachtige vakantiebestemmingen. Echter is het niet per se nodig om hele dagen in het vliegtuig door te brengen om een mooie bestemming te vinden. Uitstekende vakantiebestemmingen in Europa zijn namelijk ook moeiteloos te vinden. Hierbij zijn onder Nederlanders landen als Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje al jaren populair. Ben je in deze landen al eens geweest en ben je nu op zoek naar weer eens een totaal nieuwe Europese ervaring? Lees dan vooral verder, want in dit artikel behandelen we vier relatief onbekende toeristische landen die zeker niet onderschat mogen worden.


Letland

Letland is een klein land in Noord-Europa. Het maakt samen met Litouwen en Estland deel uit van de zogeheten Baltische Staten. Al deze landen maakten zo’n dertig jaar geleden nog deel uit van de Sovjet-Unie, maar zijn nu onafhankelijk. Veel toeristen trekken in Letland naar de hoofdstad Riga. Dit is niet voor niets, want Riga is een stad met een prachtig oud centrum. Vooral het stadhuisplein spreekt tot de verbeelding. Daarnaast staat Letland bekend als een van de groenste en dunst bevolkte landen van het continent. Je hebt hier dus alle gelegenheid om in rust van de natuur te genieten.

Wales

Ook het bij het Groot-Brittannië behorende land Wales heeft een rijk aanbod aan natuurgebieden. Dit is een land met veel reliëf waar weilanden en bosachtige delen elkaar afwisselen. Bijzonder aan Wales zijn verder de authentieke en uitstekend bewaard gebleven (want goed onderhouden) kastelen. In dit land liggen bovendien gemoedelijke dorpjes waar het lijkt alsof de tijd er heeft stilgestaan. 

Slowakije

Onder mensen die zich zonder schroom wandelfanaat of fietsliefhebber zouden noemen wordt Slowakije als een van de beste landen van Europa beschouwd. De Slowaakse landschappen lenen zich hier simpelweg perfect voor. Er zijn enerzijds voldoende heuvels om het landschap divers te houden, maar aan de andere kant maken deze het niet te zwaar om het fietsend allemaal te verkennen. Actieve buitensporten als raften en klimmen zijn hier overigens ook op meerdere plekken mogelijk. Daarnaast beschikt Slowakije over diverse steden met een fraai stadscentrum. Hiervan moet je zeker de in het westen gelegen hoofdstad Bratislava eens gezien hebben.

Finland

Tenslotte willen we graag het Scandinavische land Finland onder de aandacht brengen. Dit land wordt ook wel het land van de duizend meren genoemd. Eigenlijk doe je Finland daarmee zelfs tekort, want dit land beschikt maar liefst over rond de 168.000 meren. Vooral natuurliefhebbers en watersporters verkiezen dus een vakantie in Finland boven andere landen. Daarnaast kun je in de winter tijdens heldere nachten vanuit zowat heel Finland het Noorderlicht aanschouwen. Dit is een van meest bijzondere natuurverschijnselen die er überhaupt bestaan.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten