<p>Burgemeester Van den Brink kon bij het gouden huwelijk niet aanwezig zijn, maar nu heeft het diamanten paar Verweij door coronabeperkingen burgemeester Van Domburg &#39;op schoot&#39;.</p>

Burgemeester Van den Brink kon bij het gouden huwelijk niet aanwezig zijn, maar nu heeft het diamanten paar Verweij door coronabeperkingen burgemeester Van Domburg 'op schoot'.

(Foto: Familie Verweij)

Diamanten paar Verweij deelt zestig jaar lief en leed

  •   keer gelezen

Hun gouden huwelijk vierden ze met een feest voor familie en vrienden en bezoek van de locoburgemeester. Het diamanten huwelijk vierden Riet en Kees Verweij door de coronamaatregelen thuis, zonder burgemeester, maar wel met zijn videoboodschap en bloemen.


IJSSELSTEIN - Zestig jaar na hun huwelijk op 17 mei 1961 zijn ze inmiddels tachtigers, die nog steeds volop genieten van het leven en hun kinderen en kleinkinderen. Ze leerden elkaar kennen bij de muziekvereniging in Lopikerkapel, waar de bruid is geboren. Het paar verhuisde naar IJsselstein, de geboortestad van de bruidegom en woonde eerst in de Benschopperstraat, toen in de Schapenstraat en na het uitvliegen van de drie kinderen inmiddels al jaren in Zenderpark. Riet heeft gewerkt als gastvrouw bij de operatiekamers van het AZU, haar man was fruitteler op Eiteren en later postbode. Het geheim van hun diamanten huwelijk: “Gewoon geven en nemen”. Riet vindt Kees een lieve, zelfverzekerde man en Kees vindt Riet een hele lieve vrouw die ook nog eens heel lekker kan koken. Dat laatste wordt door alle kinderen en kleinkinderen beaamd. “Vooral Hollandse pot.” En daar mag iedereen van meegenieten. ‘s Winters wordt zelfs erwtensoep uitgedeeld.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten