<p>Ad van Dongen (rechts) en Harm Groeneweg (links) feliciteren Hans de Jonge - met een gouden speld en rode rozen - met zijn meer dan gouden jubileum.</p>

Ad van Dongen (rechts) en Harm Groeneweg (links) feliciteren Hans de Jonge - met een gouden speld en rode rozen - met zijn meer dan gouden jubileum.

(Foto: Lysette Verwegen)

PvdA zet jubilerende leden staan in het 1 mei-zonnetje

  •   keer gelezen

Net als verenigingen kennen ook politieke partijen trouwe leden. Leden van de IJsselsteinse PvdA-afdeling gingen zaterdag 1 mei op pad om een aantal jubilarissen thuis te verrassen met rode rozen en een jubileumspeld.


IJSSELSTEIN - De heer Tuunter werd in het zonnetje gezet voor 62 jaar lidmaatschap van de PvdA, Hans de Jonge voor 55 jaar. “Mijn vader was al lid van SDAP, dus politiek lidmaatschap was mij niet vreemd”, licht hij toe. Ook de andere jubilarissen hebben er - al dan niet politiek actief - heel wat jaren op zitten: Cees Schuilenburg 50 jaar, Marion van Hoof-Ward 32 jaar, Paul Overkamp 30 jaar en Jeroen Salm 27 jaar. Dat sommige jubilarissen nu pas bezocht worden komt door onderbezetting van het afdelingsbestuur en vooral de vacature voor een secretaris. “Maar we zijn weer op schema”, aldus voorzitter Harm Groeneweg op de toepasselijke feestdag. De Dag van de Arbeid - 1 mei - staat sinds 1890 prominent in de agenda van de sociaaldemocraten. Deze feestdag van de arbeidersbeweging, en viering van de achturige werkdag, werd toen voor het eerst gevierd, met demonstraties in Nederland en diverse Europese landen en Amerika. En met reden, want voorheen telde de werkdag tien tot zestien uren.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten