<p>Het echtpaar Noppen werd verwend met bloemen en een boekenpakket omdat zij het vijfduizendste afhaalpakket bestelden. Ook zij missen het normale bibliotheekbezoek. (Ingezonden foto)</p>

Het echtpaar Noppen werd verwend met bloemen en een boekenpakket omdat zij het vijfduizendste afhaalpakket bestelden. Ook zij missen het normale bibliotheekbezoek. (Ingezonden foto)

(Foto: )

De Afhaalbieb is populair tijdens de coronasluiting

  •   keer gelezen

Het echtpaar Noppen is door de bibliotheekmedewerkers verrast met bloemen en een boekenpakket. Zij haalden het vijfduizendste afhaalpakket op in de Afhaalbieb.


IJSSELSTEIN - Een leuke verrassing voor het paar dat al ongeveer 40 jaar lid is van de bibliotheek. Ze missen hun bibliotheekbezoek door de nog steeds geldende coronamaatregelen. De Afhaalbieb is dan ook een welkome oplossing. Sinds begin januari kan iedereen die lid is van de bibliotheek, net als in 2020 tijdens de eerdere lockdowns, boeken bestellen in de AfhaalBieb. De AfhaalBieb is in principe in het leven geroepen voor jong en oud die liever een boek lezen dan digitaal lezen. In vier maanden tijd hebben medewerkers en vrijwilligers ondanks de verplichte sluiting toch vijfduizend klanten blij kunnen maken met boeken. Leden kunnen op de website www.bibliotheeklekijssel.nl/afhaalbieb maximaal vijf boeken bestellen; een eigen keuze of een verrassingspakket naar wens, voor wie het snuffelen in de bibliotheek mist. Voor wie online wil lezen zijn er veel mogelijkheden, zoals: de PressReader Hotspot met toegang tot 7600 internationale kranten en tijdschriften; gratis online cursussen en trainingen of de TijdschriftenBieb voor gratis Nederlandse tijdschriften.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten