<p>Estelle (li) en Danique (re) Scheffers speelden de sterren van de hemel voor Koningin Maxima. Middenin Sidney Zebeda. Roel van Velzen achter de piano.</p>

Estelle (li) en Danique (re) Scheffers speelden de sterren van de hemel voor Koningin Maxima. Middenin Sidney Zebeda. Roel van Velzen achter de piano.

(Foto: Nathan Reinds)

Optreden voor de koningin

  •   keer gelezen

Dat gebeurt toch niet iedereen. Dat je voor de 50e verjaardag van koningin Maxima mag optreden en de hele koninklijke familie ontmoet in Carré. De twee saxofoonzusjes uit Oudewater maakten het mee.


Oudewater - Thuis vertellen Danique (11) en Estelle (9) Scheffers over hun belevenissen tijdens de opnames voor het programma “Een leven vol muziek” ter ere van de 50e verjaardag van koningin Maxima. Voor wie het gemist heeft, het programma werd afgelopen zondag uitgezonden. Een muzikaal programma als cadeau voor de koningin, die zich als erevoorzitter van Stichting “Méér Muziek in de Klas” inzet voor structureel muziekonderwijs voor alle basisschoolkinderen in Nederland en het Caribisch gebied. In Carré traden bekende artiesten op samen met kinderen. In de zaal alleen de koninklijke familie en prinses Beatrix. De zusjes Danique en Estelle waren hierbij vanwege hun bijzondere talenten op de saxofoon. Ze waren opgevallen door een filmpje op You Tube. “Ze zochten nog kinderen die goed op de saxofoon konden spelen, en met nog een andere jongen, Sidney, hadden ze een mooi trio,” vertelt moeder Claudia. De meiden ondergaan het allemaal laconiek. Estelle; “We mochten via de artiesteningang naar binnen. Het was zo groot! Zoveel gangen en kamers! Gelukkig hadden we goede begeleiding.” Vanwege corona moest iedereen boven de 13 getest worden. En alleen hun moeder mag mee naar binnen. Helaas kon hun saxofoonleraar vanwege een positieve test niet mee deze bijzondere dag. Ze hadden met hem goed geoefend op de Goudse saxofoonschool. Ze speelden het nummer Sir Duke, van Stevie Wonder. “We hebben verschillende dingen een beetje uitgeprobeerd en ook wat veranderd. Ook met Sidney hadden we al gerepeteerd.” Op de vraag of ze zenuwachtig waren zeggen ze bijna tegelijk “Het is leuk!” Danique vult aan; “Ik had er zin in!” Alleen de lange trap die ze af moesten was spannend. Zeker met een saxofoon in je hand was dat wel eng, zegt Estelle. Naar eigen zeggen hebben ze foutloos gespeeld. Toen ze het podium weer afliepen zwaaide de koning naar hen. Ook koningin Maxima gaf een teken tijdens het spelen van ‘perfect’. De zusjes konden via een groot tv scherm in de foyer de andere optredens zien. Een indrukwekkend programma waarin veel muzikanten hun muzikale droom waren gevolgd. Danique heeft ook een muzikale droom. “Ik wil graag optreden als solist met mijn saxofoon. Ik hou ervan om op een podium te staan.” Estelle wil wel net zo goed worden als Candy Dulfer. “Ze is echt een voorbeeld voor mij.” Door het programma zijn de meiden behoorlijk gegroeid in hun spel vertelt moeder. “In zo’n zes weken tijd, vanaf dat ze werden benaderd, zijn ze enorm vooruit gegaan. Het was een goede uitdaging naast de gewone, saaie lesboeken.” De zusjes zijn er heel gewoon door gebleven, maar het gaf de motivatie om door te gaan met dit bijzondere instrument een grote, positieve boost.

Margreet Nagtegaal

De koning zwaaide naar ons

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten