Vrouwe IJsselstein Swingt kreeg het zwaar te verduren het afgelopen anderhalf jaar. Maar de pandemie kreeg het koor er niet onder en de vrouwen verheugen zich alweer op live-optredens.
Vrouwe IJsselstein Swingt kreeg het zwaar te verduren het afgelopen anderhalf jaar. Maar de pandemie kreeg het koor er niet onder en de vrouwen verheugen zich alweer op live-optredens. Foto: Eric van Empel

Roerige coronaperiode voor Vrouwe IJsselstein Swingt

Algemeen 337 keer gelezen

De pandemie hakt er flink in; ook in de cultuursector. Amper een jaar geleden zat Vrouwe IJsselstein Swingt daardoor in zak en as. Maar ondanks alles swingt het koor weer.

IJSSELSTEIN - In de eerste lockdown in maart 2020 blijven negen vrouwen het koor trouw, ondanks het ontslag van de dirigent en veel vertrokken leden. Er dreigt een faillissement van het prijswinnende koor dat op het hoogtepunt ruim tachtig leden telde. De overgebleven vrouwen zetten vastberaden door en gaan direct op zoek naar een nieuwe dirigent: Juliëtte Dumoré. Er volgen gesprekken, een proefdirectie en het contract wordt getekend; voor diverse oud-koorleden een reden om terug te keren. In september wordt een project gestart om leden te werven, onder meer met een optreden tijdens de Verenigingendag. Maar al snel volgt de tweede lockdown. De vrouwen pakken door, repeteren verder via Zoom en weten zelfs online nieuwe koorleden te trekken. Inmiddels telt het koor twintig leden en wordt er gerepeteerd via Jamulus, een programma om hoorbaar met elkaar te zingen. Het is niet ideaal en vergt veel technisch inregelen en oefenen, maar de vrouwen zien reikhalzend uit naar een live-optreden in het Fulcotheater. Kijk op: www.vrouweijsselsteinswingt.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14