<p>Molen De Valk gezien vanuit de Kinderboerderij in Stadspark Montfoort.</p>

Molen De Valk gezien vanuit de Kinderboerderij in Stadspark Montfoort.

(Foto: Paul van den Dungen)

Wie heeft hét verhaal bij ‘t Stadspark?

  •   keer gelezen

Heeft u een persoonlijke foto van het stadspark van Montfoort, van vroeger of van nu en misschien heeft u er wel een kort of lang verhaal bij? Dan zijn Dirk de Jong van de Kinderboerderij en Gaby van Ruiten daar heel erg in geïnteresseerd.


montfoort - Heel graag zouden zij die foto’s dan, met of zonder verhaal, van u willen hebben. Met al deze plaatjes en verhalen maken zij dan een leuke openluchttentoonstelling die bij de kinderboerderij te zien zal zijn. Zo komen mensen met elkaar in gesprek en komen herinneringen boven. Iedereen kan dan ook meteen genieten van dit belangrijke stuk erfgoed waar zoveel Montfoorters graag komen.

Rijke historie

Want het park heeft een eeuwenoude en rijke historie. Alleen al de gedachte dat voor ons tientallen generaties hier rondliepen en er op hun eigen manier gebruik van maakten, is het waard om eens extra over het Stadspark na te denken. Misschien heeft uw grootvader of grootmoeder er prachtige verhalen over verteld. Bent u er zelf als kind geregeld geweest en is dat op de gevoelige plaat vastgelegd. Altijd leuk om er eens naar te zoeken en het met anderen te delen. Misschien maakt u uw vrienden en familie enthousiast en komt er zo nog veel meer beeld boven water.

Plukfeest

De fotoverzameling sluit aan bij het eerste plukfeest van dit jaar en wordt op zaterdag 24 juli bij de kinderboerderij gehouden. Er is ook een website op www.tempasio.nl met wandelingen door de geschiedenis van het park. Verder is er een boek over het stadspark dat te koop is bij de kinderboerderij. Heeft u een (kopie) van een foto, geef deze dan af aan Dirk of doe hem in de brievenbus bij de kinderboerderij. Mailen kan natuurlijk ook via dr.tempasio@gmail.com Het zou erg fijn zijn als u bij de foto vermeldt wat het verhaal bij het plaatje is, wie de foto heeft gemaakt en als u dat nog weet ook graag het jaartal. Liever geen foto’s die weer terug moeten, geef ons dan maar een kopie! De foto’s worden dan voor de tentoonstelling geplastificeerd.

Het inzamelen van de foto’s gaat nu van start en loopt tot september en wie weet hoeveel plaatjes er dan zijn ingeleverd.

Inzamelen

misschien zijn er foto’s van het stadspark die uniek zijn

Van de redactie

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten