Marja Verkerk uit Oudewater exposeert tijdens de zomerexpositie haar keramiek
Marja Verkerk uit Oudewater exposeert tijdens de zomerexpositie haar keramiek (Foto: Margreet Nagtegaal)

Tamara geeft mooie ‘Draai’ aan kunst

  •   keer gelezen

Tamara Sille is al bijna 10 jaar de drijvende kracht achter Sille Gallery. Ze weet steeds weer nieuwe kunstenaars te vinden naast andere kunstenaars die al jaren bij haar exposeren. Haar verzamelde collectie is altijd verrassend en veelzijdig.


Oudewater – De opening van de Zomerexpositie ‘Draai’ was over het hele weekend uitgesmeerd. Een aantal kunstenaars waren aanwezig en ieder kon komen en gaan zonder dat het te druk werd. Tamara Sille bedenkt zelf lang van te voren het thema. “Ik zoek een kort Nederlands woord waar je figuratief en abstract wat mee kunt. Als zo’n woord eenmaal indaalt bij de kunstenaars gaan ze helemaal los.” De taal wordt geïntegreerd in beeld, er zijn prachtige voorbeelden in de Gallery te zien. Een paperclip in een licht sculptuur, prachtige gedraaide vormen uit klei in zachte kleuren waardoor het beeld wel zacht lijkt, en allerlei schilderijen waarin altijd wel een draai aan het thema gegeven is. Tamara kent veel kunstenaars persoonlijk, of leert ze kennen via Instagram. Ze komen overal vandaan. Uit België en alle hoeken van Nederland maar ook gewoon uit de regio en uit Oudewater. Marja Verkerk- Smit exposeert al jaren bij de Gallery. Ze komt uit Oudewater en werkt met keramiek. Haar keramiek- beeldjes staan vaak op echte houten meerpalen. “Keramiek is echt mijn grote passie. Ik haal de klei soms zelfs gewoon uit de grond hier. Daar maak ik Geelbuikjes van, dat zijn koffiekommetjes, en Geboortetegels.” Dat alleen is al een creatieve vondst natuurlijk. Ook maakte Marja een aantal geveltegels op bijzondere plekken in de stad. Marja is vanaf het begin betrokken bij de Gallery. “Ik help ook bij het inrichten van een tentoonstelling.” Voor de zomertentoonstelling maakte ze een keramiek beeldje op een meerpaal die op een schommel zit en door een mechanisme heerlijk kan ronddraaien. Het kunstwerk. Opwinding no1, werd verkocht waar we bij stonden! Een tweede kunstwerk van Marja is gemaakt van radartjes van klokkenmaker Joop Harreveld. “Het heet, Opwinding no 2, Laat je op voordat de raderen vastlopen.” De tentoonstelling loopt tot eind augustus.

In het weekend is de zomerexpositie van Sille Gallery met het thema ‘Draai’ van start gegaan. De kunstenaars zijn creatief aan de slag gegaan om dit woord te vangen in prachtige kunstwerken. Op het doek, in klei, porselein, met glas of lichtkunst, ieder gaf er een ‘draai’ aan. Een bezoekje, nu het weer kan, meer dan waard. De galerie is open zonder afspraak op donderdag en vrijdag van 10:00 -17:30 uur. Zaterdag van 10:00 -16:00 uur. Een bezoek op afspraak is mogelijk op de andere dagen. Zie ook www.sillegallery.com.

Het woordje ‘draai’ kunstig verbeeld

Klei, porselein, glas, op doek en lichtkunst

Margreet Nagtegaal

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten