<p>De leden van de Heksenketel zijn dringend op zoek naar vrijwilligers om nog jaren door te kunnen gaan. &nbsp; Foto: Paul van den Dungen</p>

De leden van de Heksenketel zijn dringend op zoek naar vrijwilligers om nog jaren door te kunnen gaan.   Foto: Paul van den Dungen

(Foto: )

De Heksenketel komt er weer aan

  •   keer gelezen

Het is dit jaar voor de 44e keer dat de leukste vakantieweek weer wordt gehouden. De Heksenketel, berucht en beroemd in Oudewater en omstreken gaat weer van start met een fantastisch programma rond het thema “Into the Wild”.


Oudewater - Bij “Heksenketel” denk je meteen aan de jaarlijkse kindervakantieweek. Die ging vorig jaar door de coronamaatregelen voor het eerst niet door. Dat vonden heel veel kinderen en ouders erg jammer. Vandaar dat niet alleen het bestuur van De Heksenketel, maar ook de mensen van de gemeente Oudewater heel blij zijn dat er dit jaar weer een vakantieweek kan worden georganiseerd. Gelukkig kregen vorig jaar alle kinderen een vakantieboek van De Heksenketel, zodat ze zich toch nog een beetje konden vermaken. Er werden 4000 exemplaren uitgedeeld en daar zijn ontzettend veel positieve reacties op gekomen. Dit jaar kan er natuurlijk weer een huttendorp worden gebouwd en kan er iedere dag naar hartenlust getimmerd en geknutseld worden. Maar vergeet ook het bakken van de broodjes niet. Er zijn speciale activiteiten, zoals het koken en de bingo. Ook een dierendokter komt naar de vakantieweek. Op dinsdag is er een hele grote vrachtwagen van de politie, waarin zij je alles laten zien wat je altijd al had willen weten. Daarna is er de brandweermiddag met heel veel schuim om je in onder te dompelen. Alleen de Vossenjacht gaat dit jaar niet door, maar daarvoor gaan de kinderen op Safari om dan als Ranger op zoek te gaan naar de (wilde) dieren.
Vrijwilligers gezocht
De Vakantieweek van de Heksenketel draait volledig op vrijwilligers en die zijn ook in deze tijd nog hard nodig. Al vanaf 16 jaar kun jij je daar voor opgeven op de site van De Heksenketel. Kijk maar op www.heksenketel-oudewater.nl/vrijwilligers Ben je nog geen 16 dan mag je vanaf 14 jaar onder begeleiding stage komen lopen. Pas dan kan je zien en beleven hoe leuk het is om bij het team van De Heksenketel te horen. Als je wilt dat De Heksenketel blijft bestaan, dan moeten er nieuwe vrijwilligers bijkomen. Voor een paar uurtjes tot een hele dag of week.

De vakantieweek van De Heksenketel is dit jaar van 23 t/m 26 augustus aan de Touwslag in Oudewater en zowel in als om het Tjonkie. Van maandag tot en met donderdag is er ‘s morgens van 9.30 tot 12 uur en ‘s middags van 13.30 tot 15.30 uur van alles te doen voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Alle activiteiten tijdens deze ongeëvenaarde vakantieweek van De Heksenketel zijn gratis. Het thema is dit jaar “Into the Wild” en dat belooft echt een spannende week te worden.

De leukste vakantieweek van Oudewater

Vrijwilligers Heksenketel zijn het hart van die vakantieweek

Paul van den Dungen

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten