Winnaar vakjuryprijs: Ron de Smit met ‘Circle of life'
Winnaar vakjuryprijs: Ron de Smit met ‘Circle of life' Foto: Ron de Smit

Spectaculaire spreeuwenfoto wint Momenten van Leven Fotowedstrijd IJsselstein 2021

Algemeen 235 keer gelezen

IJsselstein was gedurende de lockdown de afgelopen lente in de ban van waanzinnig mooie spreeuwenzwermen, op diverse plekken boven de stad. Dat is vele IJsselsteiners en fotografen niet ontgaan. In de prachtige top tien van de Momenten van Leven Fotowedstrijd IJsselstein 2021, is de overduidelijke winnaar van de vakjuryprijs Ron de Smit geworden met de spectaculaire spreeuwenfoto ‘Circle of life’. Hij ging onder andere naar huis met een cadeaubon van 250 euro, aangeboden door EP:Schalkwijk en Stichting Fotowedstrijd.

ijsselstein - De feestelijke en sfeervolle prijsuitreiking vond plaats in Theater Pantalone. Voor het eerst sinds de verplichte sluiting in december 2020 zwaaiden de deuren weer open voor publiek. Bestuurslid Wilbert van Es opende namens het theater de uitreiking en gaf namens iedereen die bij het theater betrokken was aan blij te zijn dat het doek weer open mocht en de lichten aan.

Lichtpuntjes

Onder het toeziend oog van het publiek en de juryleden namen burgemeester en juryvoorzitter Patrick van Domburg en organisator Martin Planken de bezoekers om te beginnen mee terug naar de vorige editie die in 2019 plaatsvond. De organisatie had besloten om editie 2020 uit te stellen. Planken: “De maatschappelijke omstandigheden afgelopen najaar deden ons besluiten om de start van een nieuwe editie uit te stellen. De lichtpuntjes die we dit voorjaar zagen deden ons besluiten om de 13e editie te organiseren. De wedstrijd zou in de lente gaan plaatsvinden. Tijdens de lockdown. Het thema was snel geboren: ‘IJsselsteinse lente in de lockdown’.”

Dubbelslag

Na de terugblik op de vorige editie werd als eerste de winnaar van de publieksprijs bekend gemaakt. Patries Mace-Hardyman streek met de eer met haar foto ‘Blik op oneindig naar de rust’. Met een nog nooit eerder vertoond verschil van slechts één stem ging zij er met de buit vandoor: een 3-gangendiner inclusief drankjes voor twee personen bij restaurant Rivers Marnemoende. Eervolle tweede werd Ron de Smit. Hij had dus bijna een dubbelslag geslagen.

Treffend

Burgemeester Van Domburg, die sinds 2017 voorzitter van de jury is, kijkt graag uit naar het jureren: “Het is elke editie weer boeiend om met collega juryleden Bart Rietveld, Bernadet de Prins, Bert Murk, Marieke Gaymans, Mark van der Zouw en Martin Planken te bepalen welke foto’s er als winnaar uit de bus komen. Ook dit jaar is er wederom een pakkende top tien tot stand gekomen, waarmee IJsselstein wederom treffend op de kaart wordt gezet.” Voor alle winnende foto’s en meer info...

fotowedstrijdijsselstein.nl

Van de redactie

ijsselsteinse lente in de lockdown

Burgemeester Patrick van Domburg, winnaar Ron de Smit en organisator Martin Planken.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport gisteren
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14
Afbeelding
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37
Afbeelding
Droomdag voor 9-jarige Theodoor uit IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:50