<p>Winnaar vakjuryprijs: Ron de Smit met &lsquo;Circle of life&#39;</p>

Winnaar vakjuryprijs: Ron de Smit met ‘Circle of life'

(Foto: Ron de Smit)

Spectaculaire spreeuwenfoto wint Momenten van Leven Fotowedstrijd IJsselstein 2021

  •   keer gelezen

IJsselstein was gedurende de lockdown de afgelopen lente in de ban van waanzinnig mooie spreeuwenzwermen, op diverse plekken boven de stad. Dat is vele IJsselsteiners en fotografen niet ontgaan. In de prachtige top tien van de Momenten van Leven Fotowedstrijd IJsselstein 2021, is de overduidelijke winnaar van de vakjuryprijs Ron de Smit geworden met de spectaculaire spreeuwenfoto ‘Circle of life’. Hij ging onder andere naar huis met een cadeaubon van 250 euro, aangeboden door EP:Schalkwijk en Stichting Fotowedstrijd.


ijsselstein - De feestelijke en sfeervolle prijsuitreiking vond plaats in Theater Pantalone. Voor het eerst sinds de verplichte sluiting in december 2020 zwaaiden de deuren weer open voor publiek. Bestuurslid Wilbert van Es opende namens het theater de uitreiking en gaf namens iedereen die bij het theater betrokken was aan blij te zijn dat het doek weer open mocht en de lichten aan.

Lichtpuntjes

Onder het toeziend oog van het publiek en de juryleden namen burgemeester en juryvoorzitter Patrick van Domburg en organisator Martin Planken de bezoekers om te beginnen mee terug naar de vorige editie die in 2019 plaatsvond. De organisatie had besloten om editie 2020 uit te stellen. Planken: “De maatschappelijke omstandigheden afgelopen najaar deden ons besluiten om de start van een nieuwe editie uit te stellen. De lichtpuntjes die we dit voorjaar zagen deden ons besluiten om de 13e editie te organiseren. De wedstrijd zou in de lente gaan plaatsvinden. Tijdens de lockdown. Het thema was snel geboren: ‘IJsselsteinse lente in de lockdown’.”

Dubbelslag

Na de terugblik op de vorige editie werd als eerste de winnaar van de publieksprijs bekend gemaakt. Patries Mace-Hardyman streek met de eer met haar foto ‘Blik op oneindig naar de rust’. Met een nog nooit eerder vertoond verschil van slechts één stem ging zij er met de buit vandoor: een 3-gangendiner inclusief drankjes voor twee personen bij restaurant Rivers Marnemoende. Eervolle tweede werd Ron de Smit. Hij had dus bijna een dubbelslag geslagen.

Treffend

Burgemeester Van Domburg, die sinds 2017 voorzitter van de jury is, kijkt graag uit naar het jureren: “Het is elke editie weer boeiend om met collega juryleden Bart Rietveld, Bernadet de Prins, Bert Murk, Marieke Gaymans, Mark van der Zouw en Martin Planken te bepalen welke foto’s er als winnaar uit de bus komen. Ook dit jaar is er wederom een pakkende top tien tot stand gekomen, waarmee IJsselstein wederom treffend op de kaart wordt gezet.” Voor alle winnende foto’s en meer info...

fotowedstrijdijsselstein.nl

Van de redactie

ijsselsteinse lente in de lockdown

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten