<p>De dames van de Stichting Met je hart IJsselstein trekken er op uit om ouderen wat plezier te geven.</p>

De dames van de Stichting Met je hart IJsselstein trekken er op uit om ouderen wat plezier te geven.

(Foto: )

Stichting Met je hart IJsselstein start!

  •   keer gelezen

Steeds meer ouderen voelen zich eenzaam. Zeker in het coronajaar hebben ze een flinke klap te verduren gekregen. Nauwelijks bezoek, nauwelijks ruimte om er op uit te trekken. Het was en is een groot probleem, eenzaam onder ouderen. Maar er is hoop. Na een oproep in het Zenderstreeknieuws in maart is er inmiddels een kernteam van zes enthousiaste vrijwilligers gevormd. IJsselstein is de 36ste gemeente in Nederland waar een team van de Stichting Met je hart start.


ijsselstein - Het doel van de Stichting is om kwetsbare, eenzame ouderen, bij voorkeur uit dezelfde wijk, structureel en terugkerend met elkaar te verbinden. Een grote groep zelfstandig wonende ouderen is door omstandigheden in een sociaal isolement geraakt, ze komen vooral in de winter de deur niet meer uit en voelen zich vaak eenzaam. De stichting haalt de mensen die dat willen op, regelt bijvoorbeeld een etentje in een restaurant en brengt ze weer thuis.

Stamtafels

Met je hart heeft inmiddels door het hele land stamtafels in verschillende restaurants waar iedere maand een vast clubje ouderen samen met twee vrijwilligers van de stichting komen eten. Omdat de ouderen elkaar regelmatig zien ontstaat er vaak écht contact en nieuwe vriendschappen. Ook voor een restaurant heeft dit een toegevoegde waarde. Deze groep komt namelijk op de rustige tijdstippen eten. In elke gemeenten waar de stichting actief is, zit een kernteam van vrijwilligers. Zij regelen alles met de zorgpartners die de namen van de ouderen aandragen, zoeken chauffeurs om de ouderen op te halen en terug te brengen en maken afspraken met de horeca en het bedrijfsleven. Ook worden er gedurende het jaar vaak andere activiteiten georganiseerd, bijvoorbeeld rond de feestdagen.

Aanbellen

Er wordt dus al van alles gedaan voor onze ouderen, maar meer kan altijd. Bel gewoon eens aan bij de buurvrouw waarvan je weet dat ze alleen is. Een kop koffie is snel gezet en de verhalen zijn vaak fantastisch.

Kent u mensen die in onze doelgroep passen of wilt u zichzelf opgeven? Wilt u zich inzetten als vrijwilliger?Wilt u onze stichting steunen of gewoon meer weten over onze activiteiten?Kijk dan eens op de website of neem contact met ons opwww.metjehart.nlemail adres: ilse.bos@metjehart.nlCoördinator ouderen/vrijwilligers tel: 06-46040768 (bereikbaar vanaf 14 juli)

Kent u mensen?

We kunnen de eenzaamheid onder ouderen verzachten

Van de redactie

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten