<p>Wethouder Eveline Schell heeft woensdag de eerste Bip-boekjes uitgedeeld aan kinderen van Kinderopvang Purkie.&nbsp;</p>

Wethouder Eveline Schell heeft woensdag de eerste Bip-boekjes uitgedeeld aan kinderen van Kinderopvang Purkie. 

(Foto: Bibliotheek Lek & IJssel)

Zomerlezen voor kinderen van start met Bip IJsselstein

  •   keer gelezen

Wethouder Eveline Schell heeft woensdag de eerste Bip-boekjes uitgedeeld aan kinderen van Kinderopvang Purkie. Daarmee is het Zomerlezen met Bip in IJsselstein van start gegaan. 


IJsselstein - Met een stempelactie en vrolijke activiteiten zorgt leesmonster Bip ervoor dat kinderen tot en met 8 jaar ook in de vakantie plezier hebben met lezen en luisteren naar verhalen. De Bip-boekjes worden uitgedeeld op kinderdagverblijven en scholen. Kinderen die geen boekje hebben gekregen, kunnen het ophalen in de bibliotheek. In het boekje staan leuke opdrachtjes en een stempelkaart. Door het lenen van boeken en meedoen aan activiteiten sparen de kinderen voor een prentenboek. 

De kinderen van Purkie luisterden alvast naar ‘Kaatje in de zomer’, een favoriet boek van Bip. Het vertelkastje vonden ze erg leuk. Ook leerden ze het liedje van Kaatje en deden ze enthousiast mee aan de bewegingen.

Activiteiten

Elke woensdag in de vakantie kunnen de kinderen in bibliotheek of in Speeltuin Kloosterplantsoen luisteren naar verhalen en leuke dingen doen. Het programma staat op www.bibliotheeklekijssel.nl/zomerlezen.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten