<p>Sporthal De Oever aan de Zomerdijk is drie maanden lang op vrijdagen een vaccinatielocatie.</p>

Sporthal De Oever aan de Zomerdijk is drie maanden lang op vrijdagen een vaccinatielocatie.

(Foto: gemeente IJsselstein)

Ook IJsselstein krijgt tijdelijke vaccinatielocatie

  •   keer gelezen

IJsselstein - Ook IJsselstein heeft vanaf vrijdag 9 juli een tijdelijke vaccinatielocatie: sporthal de Oever aan de Zomerdijk. Voor een periode van drie maanden kunnen inwoners en omwonenden van IJsselstein zich daar op afspraak laten vaccineren. 


De GGD heeft de gemeente gevraagd of er een tijdelijke vaccinatieplek kon komen. Na onderzoek bleek dat de Oever voldoet aan de landelijke richtlijnen. De Oever zal iedere vrijdag, voor een periode van drie maanden, beschikbaar zijn voor vaccinaties. 

Wethouder Eveline Schell is blij dat de gemeente IJsselstein kan bijdragen aan het bestrijden van het coronavirus. “Zo kunnen onze inwoners zich dichtbij huis laten vaccineren. Dat is fijn, want vaccineren is de belangrijkste stap om jezelf en uiteindelijk de mensen om je heen tegen het coronavirus te beschermen”, aldus de wethouder.

Omwonenden, sportclubs en school zijn middels een brief op de hoogte gesteld van deze tijdelijke vaccinatielocatie. Wijkbewoners kunnen eventueel tijdelijk extra verkeer opmerken. Samen met GGD regio Utrecht (GGDrU) probeert de gemeente overlast en verkeersdrukte te beperken. Omdat er minder parkeerplaatsen bij de Oever beschikbaar zijn, wordt iedereen verzocht om de auto te laten staan en zoveel mogelijk lopend of met de fiets te komen.

Afspraak 

Het vaccineren kan alleen op afspraak via het telefoonnummer uit de brief van het RIVM of wanneer het betreffende geboortejaar is opgeroepen ook online via www.coronavaccinatie-afspraak.nl.

Meer informatie

Heeft u vragen over het coronavirus of over vaccinaties? Kijk op www.coronavaccinatie.nl of bel het landelijke informatienummer via 0800-1351. Heeft u vragen over het gebruik van sporthal de Oever? Dan kunt u de gemeente IJsselstein bereiken op telefoonnummer 14 030.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten