<p>Wethouder Johan van Everdingen en de GGD-medewerkers in de Lopikse vaccinatielocatie: De Schouw.&nbsp;</p>

Wethouder Johan van Everdingen en de GGD-medewerkers in de Lopikse vaccinatielocatie: De Schouw. 

(Foto: gemeente Lopik)

Vaccineren in Lopiks dorpshuisDe Schouw laagdrempelig en dichtbij

  •   keer gelezen

Dorpshuis De Schouw in Lopik-dorp is sinds vorige week donderdag elke donderdag tot en met eind september ingericht als vaccinatielocatie van de GGD regio Utrecht. De priklocatie is met name bedoeld voor inwoners van alle negen kernen van de gemeente.


Lopik - Wethouder Johan van Everdingen had al eerder aangegeven dat het belangrijk is dat vaccinaties op een laagdrempelige manier, dichtbij inwoners, worden aangeboden om zo het coronavirus onder controle te houden. Hij bracht de eerste openingsdag dan ook meteen een bezoek aan de Lopikse locatie. Robin Verweij uit Lopik was die dag de eerste inwoner die een vaccinatie heeft gehaald in De Schouw. Er volgden nog 286.
De Schouw wordt nu in de maanden juli, augustus en september elke donderdag gebruikt voor de vaccinatie van inwoners uit de negen kernen van de gemeente Lopik: op afspraak van 09.30 uur tot 17.00 uur. De locatie is coronaproof en goed bereikbaar Uiteraard kunnen inwoners ook gebruikmaken van de andere vaccinatielocaties in de regio, zoals in onder meer Montfoort, Oudewater, Woerden en Nieuwegein. Vaccineren is gratis en vrijwillig.

De Rijksoverheid bepaalt de landelijke vaccinatiestrategie. Hierin staat wie wanneer gevaccineerd wordt. Alle inwoners van 18 jaar en ouder hebben inmiddels de uitnodiging ontvangen van het RIVM of van de huisarts. 

Jongeren

Sinds begin juli kunnen ook de eerste jongeren die dat willen zich met Pfizer laten inenten tegen het coronavirus. De eerste jongeren, geboren in 2004, konden sinds vorige week een afspraak maken, telefonisch met de GGD of met DigiD via de gebruikelijke site. Daarna zijn de volgende jaren aan de beurt. Naar het zich nu laat aanzien hebben alle jongeren van 12 tot en met 17 jaar die dat willen nog voor het begin van het nieuwe schooljaar hun eerste prik. De tweede volgt dan in september, de eerste maand van het nieuwe schooljaar.

Meer weten?

Meer weten over de vaccinatielocatie? Neem contact op met GGDrU via 030-6305400 of kijk op www.ggdru.nl

vaccinatie

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten