Het bestuur van De Steenfabriek Montfoort met v.l.n.r. Pedro Jooren, Christina Heeringa en Willy klein Gunnewiek.
Het bestuur van De Steenfabriek Montfoort met v.l.n.r. Pedro Jooren, Christina Heeringa en Willy klein Gunnewiek. Foto: Dolinda Jooren

Montfoort heeft weer een steenfabriek

Algemeen 560 keer gelezen

In de gemeente Montfoort is afgelopen maand een nieuwe stichting opgericht; De Steenfabriek Montfoort. Doel is het aanbieden van activiteiten aan jongeren en volwassenen in de gemeente Montfoort waarbij zij met elkaar op een creatieve en uitdagende wijze actief bezig kunnen zijn met Wetenschap en Techniek. 

Montfoort - Alleen al bij het woord LEGO gaan heel wat kinderharten sneller kloppen. Niet alleen bij kinderen, maar ook de fantasie van (jonge) volwassenen wordt steeds vaker beïnvloed door dit ongekend populaire stukje speelgoed. Voorzitter Pedro Jooren van de stichting is er al langer mee bezig. “Binnen de groepen 7 en 8 van de Heeswijkschool, maar ook binnen de Techno Hub wordt er door de leerlingen ervaring opgedaan. Qua technisch inzicht is er eigenlijk geen verschil tussen jongens en meisjes.” Landelijk is Nederland verdeeld in regio’s van Sterk Techniek Onderwijs (STO). Die werken aan sterk, aantrekkelijk en innovatief techniekonderwijs, dat leerlingen goed voorbereidt op een opleiding en op werk in de regio. Regionaal gebeurt dit door de TechnoHUB in Woerden. Op de basisscholen in Montfoort en Linschoten wordt ook aandacht geschonken aan techniek, want veel regionale bedrijven zijn op zoek naar jonge mensen die graag in de techniek willen werken. 

Zowel bestuur als activiteitenbegeleiders van De Steenfabriek zijn vrijwilligers. De stichting is opgezet zonder subsidie en zonder financiële steun van derden. De Steenfabriek werkt voornamelijk met speciale LEGO-Education pakketten waarmee een brede techniekbasis gevormd kan worden. Naast het bouwen van machines, het maken en programmeren van robots zijn er ook activiteiten om spelletjes te bouwen en te spelen. Daarnaast kun je bij De Steenfabriek ook terecht voor een kinderfeestje. De activiteiten zijn geschikt voor zowel jongens als meisjes, maar in de speciale ouder/kind workshops kunnen volwassenen samen met de jongeren hun hart ophalen. Iedereen van 6 tot 99 jaar is welkom.

De activiteiten van De Steenfabriek zijn uitdagend, leerzaam en ontspannen. Wat is er leuker om in je eigen omgeving met vrienden of vriendinnen activiteiten te gaan ondernemen. Het is straks ook mogelijk om met je collega’s of vrienden hier een dagdeel te komen bouwen. Naast de bestaande vier vrijwilligers is de stichting De Steenfabriek nog op zoek naar een paar extra vrijwilligers. 

De Steenfabriek werkt samen met alle basisscholen in Montfoort/Linschoten, het Wellantcollege (straks Yuverta) en de TechnoHUB in Woerden, maar bijvoorbeeld ook met de Sleutelclub in Kamerik. De activiteiten starten op 17 juli, en vinden verder de hele zomervakantie plaats in het Huis van Ervaring aan het Kasteelplein 7 (Bibliotheek) en de Heeswijkschool in Montfoort. 

Voor informatie en openingstijden kijk je op de webite van de stichting De Steenfabriek: www. desteenfabriekmontfoort.nl

De stenen van toen zijn vervangen door het LEGO van nu

Paul van den Dungen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Van links naar rechts: De heer Aantjes, mevrouw De Bruijn-van Ieperen, burgemeester Laurens de Graaf en de heer Boele.
Erespelden voor bestuursleden Jumelage Lopik Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Zwembad Lobeke in Lopik gaat weer open Nieuws 18 apr, 14:02
Afbeelding
Lopikse burgemeester De Graaf gaat weer op pad om Koninklijke onderscheidingen uit te reiken Nieuws 18 apr, 13:01
Afbeelding
Lopikse raad behandelt subsidie politieke partijen (nog) niet Nieuws 18 apr, 11:33
Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 18 apr, 11:30
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 18 apr, 10:29
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 18 apr, 09:00
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23