<p>Het bestuur van De Steenfabriek Montfoort met v.l.n.r. Pedro Jooren, Christina Heeringa en Willy klein Gunnewiek. &nbsp;&nbsp;</p>

Het bestuur van De Steenfabriek Montfoort met v.l.n.r. Pedro Jooren, Christina Heeringa en Willy klein Gunnewiek.   

(Foto: Dolinda Jooren)

Montfoort heeft weer een steenfabriek

  •   keer gelezen

In de gemeente Montfoort is afgelopen maand een nieuwe stichting opgericht; De Steenfabriek Montfoort. Doel is het aanbieden van activiteiten aan jongeren en volwassenen in de gemeente Montfoort waarbij zij met elkaar op een creatieve en uitdagende wijze actief bezig kunnen zijn met Wetenschap en Techniek. 


Montfoort - Alleen al bij het woord LEGO gaan heel wat kinderharten sneller kloppen. Niet alleen bij kinderen, maar ook de fantasie van (jonge) volwassenen wordt steeds vaker beïnvloed door dit ongekend populaire stukje speelgoed. Voorzitter Pedro Jooren van de stichting is er al langer mee bezig. “Binnen de groepen 7 en 8 van de Heeswijkschool, maar ook binnen de Techno Hub wordt er door de leerlingen ervaring opgedaan. Qua technisch inzicht is er eigenlijk geen verschil tussen jongens en meisjes.” Landelijk is Nederland verdeeld in regio’s van Sterk Techniek Onderwijs (STO). Die werken aan sterk, aantrekkelijk en innovatief techniekonderwijs, dat leerlingen goed voorbereidt op een opleiding en op werk in de regio. Regionaal gebeurt dit door de TechnoHUB in Woerden. Op de basisscholen in Montfoort en Linschoten wordt ook aandacht geschonken aan techniek, want veel regionale bedrijven zijn op zoek naar jonge mensen die graag in de techniek willen werken. 

Zowel bestuur als activiteitenbegeleiders van De Steenfabriek zijn vrijwilligers. De stichting is opgezet zonder subsidie en zonder financiële steun van derden. De Steenfabriek werkt voornamelijk met speciale LEGO-Education pakketten waarmee een brede techniekbasis gevormd kan worden. Naast het bouwen van machines, het maken en programmeren van robots zijn er ook activiteiten om spelletjes te bouwen en te spelen. Daarnaast kun je bij De Steenfabriek ook terecht voor een kinderfeestje. De activiteiten zijn geschikt voor zowel jongens als meisjes, maar in de speciale ouder/kind workshops kunnen volwassenen samen met de jongeren hun hart ophalen. Iedereen van 6 tot 99 jaar is welkom.

De activiteiten van De Steenfabriek zijn uitdagend, leerzaam en ontspannen. Wat is er leuker om in je eigen omgeving met vrienden of vriendinnen activiteiten te gaan ondernemen. Het is straks ook mogelijk om met je collega’s of vrienden hier een dagdeel te komen bouwen. Naast de bestaande vier vrijwilligers is de stichting De Steenfabriek nog op zoek naar een paar extra vrijwilligers. 

De Steenfabriek werkt samen met alle basisscholen in Montfoort/Linschoten, het Wellantcollege (straks Yuverta) en de TechnoHUB in Woerden, maar bijvoorbeeld ook met de Sleutelclub in Kamerik. De activiteiten starten op 17 juli, en vinden verder de hele zomervakantie plaats in het Huis van Ervaring aan het Kasteelplein 7 (Bibliotheek) en de Heeswijkschool in Montfoort. 

Voor informatie en openingstijden kijk je op de webite van de stichting De Steenfabriek: www. desteenfabriekmontfoort.nl

De stenen van toen zijn vervangen door het LEGO van nu

Paul van den Dungen

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten