<p>Vrijdag was het eindelijk zo ver voor de groepen 4, 5 en 6 van de Samu&euml;lschool. De kinderen hadden ook tal van vragen voor de burgemeester voorbereid.</p>

Vrijdag was het eindelijk zo ver voor de groepen 4, 5 en 6 van de Samuëlschool. De kinderen hadden ook tal van vragen voor de burgemeester voorbereid.

(Foto: gemeente Lopik)

Toch nog samen ontbijten met de burgemeester

  •   keer gelezen

Normaalgesproken vindt jaarlijks in november het Nationaal Schoolontbijt plaats. Vanwege  corona kon dat helaas niet doorgaan. Tijd dus voor een inhaalmoment.


Polsbroekerdam - De leerlingen van de Samuëlschool uit Polsbroekerdam hadden zich in november maar wat verheugd op het ontbijt met burgemeester Laurens de Graaf. Reden om het ontbijt nu alsnog te organiseren. Vrijdag was het zo ver voor de groepen 4, 5 en 6 van de Samuëlschool. Er werd flink gegeten en er werd onder andere gesproken over online les in coronatijd en over wat de kinderen zouden doen als ze zelf burgemeester zouden zijn.
De kinderen hadden ook tal van vragen voor de burgemeester voorbereid. Zo vroegen ze of hij altijd tijdens vergaderingen moet eten, hoe zwaar de ambtsketen is, hoe laat hij ‘s ochtends opstaat en tot hoe laat hij aan het werk is, of hij een chauffeur heeft of zelf rijdt, of je zomaar burgemeester kunt worden en wat zijn lievelingseten is.
Larissa had de handtekening van de burgemeester eens goed bestudeerd. Die was volgens haar dusdanig ingewikkeld dat hij nooit tien keer dezelfde handtekening zou kunnen zetten. Natuurlijk werd meteen even de proef op de som genomen...

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten