De groepjes leerlingen van 2 Technasium van het Cals Cpllege presenteerden na afloop van het project de door  hen bedachte oplossingen voor klimaatadaptie in Zenderpark.
De groepjes leerlingen van 2 Technasium van het Cals Cpllege presenteerden na afloop van het project de door hen bedachte oplossingen voor klimaatadaptie in Zenderpark. Foto: Ingezonden foto

Calsleerlingen denken over klimaatadaptie in de wijk

Algemeen 66 keer gelezen

In opdracht van Klimaatneutraal IJsselstein (KNIJ) onderzochten Technasiumleerlingen van het Cals College hoe de wijk Zenderpark klimaatadaptief kan worden. De groepjes leerlingen verrasten KNIJ met een hoog ontwerpniveau en professionele presentaties met 3D-prints als aanvulling.

IJSSELSTEIN - Zenderpark staat in de top van meest versteende wijken van de provincie. Zes groepjes leerlingen van 2 Technasium gingen op zoek naar oplossingen; zowel vanuit inwoners- als overheidsperspectief. Er werd overlegd met de gemeentelijke beleidsmedewerker en er werden waterproeven en onderzoeken met maquettes en sedumtrays gedaan. Uit inwonersenquêtes door leerlingen, bleek dat hitte en droogte de meest herkenbare problemen waren. Zo bleek door metingen op een muren een muur zonder begroeiing duidelijk heter te worden. Al speelde wateroverlast minder: de leerlingen hadden ook hier innovatieve, toekomstgerichte oplossingen voor bedacht: ondergrondse silo’s voor wateropslag bij het Zuiderpark, waterbakken in groenperken met pompen op zonne-energie om water op te pompen en kleine waterdoorlaatbare gleuven in het fietspad. Zelfs aan beheer op lange termijn was gedacht. “Om trots op te zijn”, aldus KNIJ.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Prijsuitreiking winnaars fotowedstrijd Lopik Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Vogels in beeld bij Kleur en Zang Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Vermiste tiener uit Lopik weer terecht 112 14 uur geleden
Afbeelding
Seniorencomités openen nieuw seizoen met feestje Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Eerste Regenboogcafé groot succes Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Stilstaan bij kunst op Mantelmeeuw-Korenfestival Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Energieprijzen raken ook de bakkers Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Natuurgebied de Oostelijke Vechtplassen klaar voor de toekomst Algemeen 16 uur geleden