<p>Naast lanen en kades trotseerden de ruim zestig wandelaars ook jaag- en weidepaden tijdens de tweede Knooppunt Wandelvierdaagse. &nbsp;</p>

Naast lanen en kades trotseerden de ruim zestig wandelaars ook jaag- en weidepaden tijdens de tweede Knooppunt Wandelvierdaagse.  

(Foto: Ton van der Made )

Wandelvierdaagse van Montfoort mét gladiolen

  •   keer gelezen

Dit jaar is de tweede jaargang van de Knooppunt Wandelvierdaagse van Montfoort gelopen. Het is een alternatief voor de Nijmeegse vierdaagse die vanwege corona ook dit jaar werd afgelast. De organisatie was in handen van seniorensociëteit Het Knooppunt.


MONTFOORT/LINSCHOTEN - Met ruim zestig wandelaars waren er al meer deelnemers uit Montfoort en Linschoten dan verleden jaar. Werkelijk alles zat mee. Prachtig weer, goede sfeer maar ook schitterende routes. “Sommige deelnemers die al hun leven lang in de regio wonen kwamen op locaties waar ze nooit eerder waren geweest”, weet Ton van der Made van de organisatie. Naast lanen en kades, werden ook jaag- en weidepaden getrotseerd. Er werd op veilige afstand van elkaar gestart in zowel Linschoten als in Montfoort. Op de laatste wandeldag werden alle deelnemers na in totaal veertig kilometer te hebben afgelegd, ook in Montfoort traditiegetrouw voorzien van een gladiool. Het terras bij Brasserie Broers was speciaal voor deze sportieve aangelegenheid omgedoopt tot Via Gladiola. Prijzenkasten kunnen desgewenst weer aangevuld worden met een medaille. Wegens succes komt er volgend jaar weer een Knooppunt Wandelvierdaagse.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten