Ook groep 4 van de Mariaschool ontving de folder over de actie 'Klooien met Kinderboeken'.
Ook groep 4 van de Mariaschool ontving de folder over de actie 'Klooien met Kinderboeken'. Foto: Margreet Nagtegaal

Klooien met Kinderboeken is leuk

Algemeen 181 keer gelezen

Aan het begin van de zomervakantie wil de bibliotheek kinderen eens extra stimuleren om meer te lezen. Daarvoor bedachten ze ‘Klooien met Kinderboeken’. Juist als ze zoveel vrije tijd hebben is dat leuk om te doen. Lid worden van de bibliotheek is voor kinderen gratis.

Oudewater - Alle scholen werden benaderd om de folders over ‘Klooien met Kinderboeken’ op school uit te delen. Ook op de Mariaschool is de folder verspreid. Het thema spreekt de kinderen wel aan. De juffrouw legt uit dat je bij een verhaal een opdracht kunt bedenken. “Dat is dan een klooiopdracht.” Ze krijgen een stempelkaart waar tien stempels op kunnen. “Als je een foto van je klooi opdracht in de bieb laat zien krijg je een stempel.” 
Op de website van Bibliotheek Het Groene Hart staan heel veel leuke ideeën. Een medewerker van de bibliotheek vertelt: “Als er in het verhaal bijvoorbeeld een boomhut voorkomt, kan je een boomhut maken. Maar je mag zelf natuurlijk ook iets bedenken.”
In de bibliotheek staat een klooikast met geselecteerde kinderboeken om de kinderen op weg te helpen. De actie stimuleert het lezen van boeken, de lange zomervakantie goed door te komen maar zeker ook de creativiteit van kinderen. Tot 16 jaar is lidmaatschap van de bibliotheek gratis. Voor de 7 tot12 jarigen is er op 23 juli een workshop striptekenen in Woerden. Kosten 5 euro. En tot en met 31 augustus kan de jeugd op boekentrip met de online-Bibliotheek-app voor leden en niet-leden. Via de app kun je gratis jeugd e-books en jeugd luisterboeken lenen. Heel handig is ook de speciale boekenselectie hierop om het kiezen van een geschikt boek makkelijker te maken.
Weer even terug naar groep 4 van de Mariaschool in Oudewater. Lezen jullie vaak? Dena zegt; “Niet echt, wel als ik naar bed ga. Dan vind ik het fijn om plaatjes te kijken.” Tessel zegt: “Ja! Ik lees iedere avond soms wel tot tien uur! Ik kom vaak in de bibliotheek.” En Floris leest graag stripboeken. ‘’Daar word ik rustig van.” De klas is in ieder geval enthousiast! En het helpt ook ouders om de zomervakantie creatief door te komen.

Bibliotheek Het Groene Hart lanceert voor de zomervakantie de activiteit Klooien met Kinderboeken. De folder wordt verspreid via scholen en de bibliotheek. De uitdaging is om met het verhaal uit een boek wat te doen, een zogenaamde klooi opdracht. Daarmee kunnen stempels verdiend worden. Met een volle stempelkaart krijg je een klooi-diploma en een aardigheidje. Of doe de leesbingo, elke keer 10 minuten op een gekke manier lezen. Zie www.bibliotheekhetgroenehart.nl voor opdrachten en ideeën en de openingstijden.

Ik lees 10 minuten in het zwembad

Doe iets creatiefs met het verhaal
dat je leest

Margreet Nagtegaal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws 28 mrt, 07:09
Afbeelding
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Afbeelding
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
Afbeelding
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Afbeelding
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10
Afbeelding
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10