Ook groep 4 van de Mariaschool ontving de folder over de actie 'Klooien met Kinderboeken'.
Ook groep 4 van de Mariaschool ontving de folder over de actie 'Klooien met Kinderboeken'. Foto: Margreet Nagtegaal

Klooien met Kinderboeken is leuk

Algemeen 74 keer gelezen

Aan het begin van de zomervakantie wil de bibliotheek kinderen eens extra stimuleren om meer te lezen. Daarvoor bedachten ze ‘Klooien met Kinderboeken’. Juist als ze zoveel vrije tijd hebben is dat leuk om te doen. Lid worden van de bibliotheek is voor kinderen gratis.

Oudewater - Alle scholen werden benaderd om de folders over ‘Klooien met Kinderboeken’ op school uit te delen. Ook op de Mariaschool is de folder verspreid. Het thema spreekt de kinderen wel aan. De juffrouw legt uit dat je bij een verhaal een opdracht kunt bedenken. “Dat is dan een klooiopdracht.” Ze krijgen een stempelkaart waar tien stempels op kunnen. “Als je een foto van je klooi opdracht in de bieb laat zien krijg je een stempel.” 
Op de website van Bibliotheek Het Groene Hart staan heel veel leuke ideeën. Een medewerker van de bibliotheek vertelt: “Als er in het verhaal bijvoorbeeld een boomhut voorkomt, kan je een boomhut maken. Maar je mag zelf natuurlijk ook iets bedenken.”
In de bibliotheek staat een klooikast met geselecteerde kinderboeken om de kinderen op weg te helpen. De actie stimuleert het lezen van boeken, de lange zomervakantie goed door te komen maar zeker ook de creativiteit van kinderen. Tot 16 jaar is lidmaatschap van de bibliotheek gratis. Voor de 7 tot12 jarigen is er op 23 juli een workshop striptekenen in Woerden. Kosten 5 euro. En tot en met 31 augustus kan de jeugd op boekentrip met de online-Bibliotheek-app voor leden en niet-leden. Via de app kun je gratis jeugd e-books en jeugd luisterboeken lenen. Heel handig is ook de speciale boekenselectie hierop om het kiezen van een geschikt boek makkelijker te maken.
Weer even terug naar groep 4 van de Mariaschool in Oudewater. Lezen jullie vaak? Dena zegt; “Niet echt, wel als ik naar bed ga. Dan vind ik het fijn om plaatjes te kijken.” Tessel zegt: “Ja! Ik lees iedere avond soms wel tot tien uur! Ik kom vaak in de bibliotheek.” En Floris leest graag stripboeken. ‘’Daar word ik rustig van.” De klas is in ieder geval enthousiast! En het helpt ook ouders om de zomervakantie creatief door te komen.

Bibliotheek Het Groene Hart lanceert voor de zomervakantie de activiteit Klooien met Kinderboeken. De folder wordt verspreid via scholen en de bibliotheek. De uitdaging is om met het verhaal uit een boek wat te doen, een zogenaamde klooi opdracht. Daarmee kunnen stempels verdiend worden. Met een volle stempelkaart krijg je een klooi-diploma en een aardigheidje. Of doe de leesbingo, elke keer 10 minuten op een gekke manier lezen. Zie www.bibliotheekhetgroenehart.nl voor opdrachten en ideeën en de openingstijden.

Ik lees 10 minuten in het zwembad

Doe iets creatiefs met het verhaal
dat je leest

Margreet Nagtegaal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Prijsuitreiking winnaars fotowedstrijd Lopik Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Vogels in beeld bij Kleur en Zang Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Vermiste tiener uit Lopik weer terecht 112 14 uur geleden
Afbeelding
Seniorencomités openen nieuw seizoen met feestje Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Eerste Regenboogcafé groot succes Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Stilstaan bij kunst op Mantelmeeuw-Korenfestival Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Energieprijzen raken ook de bakkers Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Natuurgebied de Oostelijke Vechtplassen klaar voor de toekomst Algemeen 16 uur geleden