‘Slapende’ voorwerpen - met lokale betekenis voor de stad - uit het museumdepot, zijn verwerkt in installaties. De 'onzichtbare' voorwerpen zijn nu voor één keer - op posters -  te zien. Foto: MIJ
‘Slapende’ voorwerpen - met lokale betekenis voor de stad - uit het museumdepot, zijn verwerkt in installaties. De 'onzichtbare' voorwerpen zijn nu voor één keer - op posters - te zien. Foto: MIJ

Bijzonder posterproject MIJ: ‘Collectiestuk zoekt huis’

27 jul, 11:29 Algemeen

Museum IJsselstein toont de expositie Verzamelde Mazen - Collective Loopholes. Deelnemend kunstenaar, Lisa Sudhibhasilp, haalde hiervoor ‘slapende’ voorwerpen uit het museumdepot en blies ze nieuw leven in. Het resultaat toont ze als postercampagne waaraan iedereen kan deelnemen.

IJSSELSTEIN - De geschiedenis van IJsselstein wordt tastbaar in de raamvertelling ‘Kasteelheren’; te zien op diverse locaties in de binnenstad. In Verzamelde Mazen - Collective Loopholes worden uit de museumcollectie van voorwerpen met lokale betekenis door acht kunstenaars op eigen wijze nieuwe kunstwerken gemaakt.
Lisa Sudhibhasilp creëerde de posterserie Timepieces, waarvan de eerste drie kunstwerken al sinds eind april achter diverse ramen in de stad hangen. De tweede serie wordt deze week verspreid. De collectiestukken die zij voor Timepieces uitkoos zijn niet zeldzaam of waardevol en zullen waarschijnlijk nooit geëxposeerd worden. Maar Lisa geeft ze een nieuw leven, door er installaties van te maken die verwijzen naar het verstrijken van de tijd. Roos Quakernaat fotografeerde het resultaat. Wie in IJsselstein woont en een van de bijzondere posters (A3-formaat) wil ophangen achter het raam, mailt naar: monika.heldoorn@museumijsselstein.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
IJsselsteiners protesteren met omgekeerde stadsvlag Algemeen 16 aug, 15:29
Afbeelding
Felicitaties voor gouden bruidspaar Algemeen 16 aug, 15:03
Afbeelding
Bibliotheek IJsselstein voortaan op dinsdagavond open Algemeen 16 aug, 15:00
Afbeelding
Bouwen maar ! Algemeen 16 aug, 14:59
Afbeelding
Polsstokspringster Demi Groothedde vecht zich terug Sport 16 aug, 10:00
Afbeelding
‘Dweilen op het plein’ met ZWUP tijdens Jaarmarkt Montfoort Algemeen 15 aug, 17:27
Afbeelding
Provinciale aandacht voor geluidsoverlast sneltram in IJsselstein Algemeen 15 aug, 12:39
Afbeelding
Thomas van Midden de sterkste in Jaarsveld Sport 15 aug, 10:14