<p>De twee vrijwilligers van het Zomerfestijn+ (links) zijn blij met de cheque die ze van aanvrager en deelneemster Charlotte Idsinga namens het Roest Crollius Fonds ontvingen.&nbsp;</p>

De twee vrijwilligers van het Zomerfestijn+ (links) zijn blij met de cheque die ze van aanvrager en deelneemster Charlotte Idsinga namens het Roest Crollius Fonds ontvingen. 

(Foto: Lysette Verwegen)

Welkom bij het Zomerfestijn+

  •   keer gelezen

IJSSELSTEIN - Voor het eerst sinds de laatste door corona beperkte uitreiking in november, ging de Verrassing van het Roest Crollius weer live. Aanvrager Charlotte Idsinga mocht de cheque, die normaliter maandelijks wordt toegekend en uitgereikt, overhandigen aan Trudy Schimmel en Kees Duijvelaar; twee organisatoren van het Zomerfestijn+. 


Charlotte is sinds het begin van het evenement, zes jaar geleden, een enthousiaste deelnemer: “Omdat het Zomerfestijn vorig jaar niet doorging is dit jaar een lustrum. Elk jaar is er een leuk programma voor de thuisblijvers en het is geweldig dat in deze tijd zoveel wordt georganiseerd. Door vrijwilligers, maar ook de organisaties die de activiteiten mogelijk maken. En dit jaar niet eens meer alleen voor senioren, maar voor alle leeftijden en zelfs een enkele activiteit voor kinderen.” Duijvelaar vult aan: “Niemand hoeft zich te vervelen terwijl anderen op vakantie gaan. In 2019 hadden we zelfs 400 deelnemers.” Momenteel is het nog wat afwachten. “Door coronamaatregelen, een folder in plaats van een boekje en digitaal inschrijven loopt het niet zo snel als andere jaren, maar we zijn niet ontevredenen; enkele onderdelen zijn al volgeboekt.” Met de duizend euro weet de organisatie wel raad: “Voor herbruikbare posters en banners om meer aandacht te trekken bij de activiteiten”, vertelt vrijwilliger Trudy Schimmel. “Welkom bij het Zomerfestijn+”

DE VERRASSING VAN HET ROEST CROLLIUSFONDS

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten