De twee vrijwilligers van het Zomerfestijn+ (links) zijn blij met de cheque die ze van aanvrager en deelneemster Charlotte Idsinga namens het Roest Crollius Fonds ontvingen.
De twee vrijwilligers van het Zomerfestijn+ (links) zijn blij met de cheque die ze van aanvrager en deelneemster Charlotte Idsinga namens het Roest Crollius Fonds ontvingen. Foto: Lysette Verwegen

Welkom bij het Zomerfestijn+

Algemeen 225 keer gelezen

IJSSELSTEIN - Voor het eerst sinds de laatste door corona beperkte uitreiking in november, ging de Verrassing van het Roest Crollius weer live. Aanvrager Charlotte Idsinga mocht de cheque, die normaliter maandelijks wordt toegekend en uitgereikt, overhandigen aan Trudy Schimmel en Kees Duijvelaar; twee organisatoren van het Zomerfestijn+. 

Charlotte is sinds het begin van het evenement, zes jaar geleden, een enthousiaste deelnemer: “Omdat het Zomerfestijn vorig jaar niet doorging is dit jaar een lustrum. Elk jaar is er een leuk programma voor de thuisblijvers en het is geweldig dat in deze tijd zoveel wordt georganiseerd. Door vrijwilligers, maar ook de organisaties die de activiteiten mogelijk maken. En dit jaar niet eens meer alleen voor senioren, maar voor alle leeftijden en zelfs een enkele activiteit voor kinderen.” Duijvelaar vult aan: “Niemand hoeft zich te vervelen terwijl anderen op vakantie gaan. In 2019 hadden we zelfs 400 deelnemers.” Momenteel is het nog wat afwachten. “Door coronamaatregelen, een folder in plaats van een boekje en digitaal inschrijven loopt het niet zo snel als andere jaren, maar we zijn niet ontevredenen; enkele onderdelen zijn al volgeboekt.” Met de duizend euro weet de organisatie wel raad: “Voor herbruikbare posters en banners om meer aandacht te trekken bij de activiteiten”, vertelt vrijwilliger Trudy Schimmel. “Welkom bij het Zomerfestijn+”

DE VERRASSING VAN HET ROEST CROLLIUSFONDS

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14
Afbeelding
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37
Afbeelding
Droomdag voor 9-jarige Theodoor uit IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:50