De STAM-tent is niet meer weg te denken bij tal van Montfoortse evenementen.
De STAM-tent is niet meer weg te denken bij tal van Montfoortse evenementen. Foto: Facebook Stichting Tent Activiteiten Montfoort

Actie redt STAM-tent voor Montfoort

2 aug, 09:50 Algemeen

MONTFOORT • Stichting Tent Activiteit in Montfoort (STAM) was nog maar net een publieksactie gestart of het geld stroomde binnen. De actie was nodig om de tent die door de storm van 11 maart werd vernield, te vervangen. Ronald Rietveld laat namens bestuur en vrijwilligers weten super trots te zijn op alle steun. “Binnen 72 uur hadden we het benodigde bedrag van 5.000 euro binnen. Gewoon fantastisch.”

Dat de STAM-gasten kunnen rekenen op de saamhorigheid in Montfoort, dat had Ronald wel gehoopt. Toch is hij nu heel verrast. “STAM is in 2012 opgericht om een tent te behouden voor de VOM-week, Koningsdag en het Bloklandfeest. Inmiddels is STAM negen jaar verder en zijn door samenwerking met andere verenigingen ook Pret in het Park, Pullen op de Plaats, Curling Montfoort, Techniek in de Tent en Kerk in het Park niet meer weg te denken van de evenementenkalender. Al die activiteiten houden Montfoort levendig en brengen Montfoorters van alle leeftijden samen.”

Tegenslag
Door corona werden veel activiteiten afgelast, maar dat was niet de grootste tegenslag . Door de storm van 11 maart scheurde een STAM-tent in tien stukken en was daarmee onherstelbaar beschadigd. Sommige tentzeilen zijn 35 jaar oud en dringend aan vervanging toe. STAM verloor zo de oude, maar wel belangrijke tent. Tentpalen en hoofdmasten bleven heel, maar nieuwe tentzeilen zijn onmisbaar om evenementen en organisaties te blijven ondersteunen.

STAM is volledig afhankelijk van STAM-gasten  - vrijwilligers, sponsoren en vrienden -  en daarmee lukt het ieder jaar om alle verbindende evenementen te realiseren of te ondersteunen. De eenmalige aanschafkosten van vier nieuwe tentzeilen kon niet volledig uit deze reguliere inkomsten worden gefinancierd. Het VoordeBuurt Fonds van de Regiobank en het Oranjefonds steunden STAM bij de aanschaf van nieuwe tentzeilen maar STAM kwam nog 5.000 tekort. In samenwerking met adviesbureau Driessen & Huntink is 20 juli een doneeractie gestart om geld voor een nieuwe tent bijeen te krijgen en drie dagen later was het streefbedrag al bereikt.

Ronald wil iedereen die heeft bijgedragen heel erg bedanken. ‘’We waren een beetje van slag toen we onze oude trouwe tent verloren maar van iets negatiefs hebben we met steun van Montfoort iets positiefs gemaakt. Er is nu een nieuwe tent, waarmee we ook de komende decennia Montfoort leefbaar en levendig kunnen houden.”

Eindbalans
De doneeractie gaat deze zomer nog door omdat ook de zeilen van de grote STAM-tent die bijvoorbeeld met Kerk in het Park en Pullen op de Plaats worden gebruikt na 35 jaar echt aan vervanging toe zijn. Na 1 september wordt de eindbalans opgemaakt op en gaat STAM zoveel mogelijk tentzeilen bestellen bij Zeil-Doek BV in Montfoort. ‘’Bij de opening nodigen we iedereen uit die iets gedoneerd heeft om te proosten op de nieuwe tent van, voor en door Montfoort en dat gaat vast heel gezellig worden.’’

door Paul van den Dungen

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
IJsselsteiners protesteren met omgekeerde stadsvlag Algemeen 16 aug, 15:29
Afbeelding
Felicitaties voor gouden bruidspaar Algemeen 16 aug, 15:03
Afbeelding
Bibliotheek IJsselstein voortaan op dinsdagavond open Algemeen 16 aug, 15:00
Afbeelding
Bouwen maar ! Algemeen 16 aug, 14:59
Afbeelding
Polsstokspringster Demi Groothedde vecht zich terug Sport 16 aug, 10:00
Afbeelding
‘Dweilen op het plein’ met ZWUP tijdens Jaarmarkt Montfoort Algemeen 15 aug, 17:27
Afbeelding
Provinciale aandacht voor geluidsoverlast sneltram in IJsselstein Algemeen 15 aug, 12:39
Afbeelding
Thomas van Midden de sterkste in Jaarsveld Sport 15 aug, 10:14