Foto: Stockfoto

Debat over woningbouwopgave Vijfheerenlanden

  •   keer gelezen

VIANEN • De afdeling GroenLinks Vijfheerenlanden houdt zaterdag 14 september vanaf 13:30 uur in het Klooster 1 in Vianen een debat over de woningbouwopgave voor de gemeente Vijfheerenlanden.


De aantrekkingskracht van de gemeente Utrecht is groot. Koopprijzen en huren stijgen daar sterk. Een deel van de provincie Utrecht groeit daar in mee. Eén van de vragen die tijdens het debat aan de orde komen is dan ook: 'Kunnen we en willen we aan die schaarste aan (betaalbare) woningen in de gemeente Utrecht tegemoet komen door ook in het Groene Hart in Vijfheerenlanden meer te bouwen?'

Geschat wordt dat er tot 2040 ongeveer tien procent meer huishoudens bijkomen in de gemeente. Er worden nu al 4000 woningen volgens planning gebouwd. Maar komen die woningen vrij voor de jongeren uit de gemeenten? In heel Utrecht zijn er dan nog ruim 50.000 extra woningen nodig. Is het haalbaar en wenselijk dat Vijfheerenlanden daarvoor bouwt? En wat voor huizen zijn er dan nodig? 

Voor deze bijeenkomst zijn maatschappelijke organisaties uit de verschillende dorpen en wijken van de gemeente uitgenodigd om een bijdrage te leveren aan de discussie.

Marjo van Andel
Eindredacteur Het Kontakt Leerdam en Vianen
Volg @MarjovAndel op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten