Afbeelding

Overtredingen bij controle bedrijventerrein Lagedijk

112 1.205 keer gelezen

IJSSELSTEIN • Bij een integrale controle op bedrijventerrein Lagedijk hebben de gemeente IJsselstein en andere diensten milieuovertredingen en illegale bewoning vastgesteld. Ook is er het vermoeden van overtreding van de Arbeidswet. De controle vond plaats op 6 december 2022 in samenwerking met de politie, Omgevingsdienst regio Utrecht en de Arbeidsinspectie.

Bedrijventerreinen zijn gewilde locaties voor criminelen. Ondermijning, de vermenging van boven- en onderwereld, vormt een steeds groter probleem in Nederland. Criminelen gebruiken hierbij legale faciliteiten om hun illegale praktijken mogelijk te maken. Vooral de productie van drugs wint de laatste jaren terrein. Criminelen gebruiken hiervoor vaak schuren of leegstaande panden, die zich mogelijk op bedrijventerreinen bevinden. Drugsproductie levert daardoor ook een gevaar op voor mensen in de directe omgeving.

Burgemeester Patrick van Domburg: “Ook voor de ondernemers is het belangrijk dat we dit periodiek doen. We willen met elkaar een goed ondernemersklimaat in IJsselstein behouden. Ondermijning en drugscriminaliteit zijn bijna nooit direct zichtbaar. Om de pakkans te vergroten combineren diverse overheidsdiensten hun informatie en inspanningen om deze uitwassen tegen te gaan. Daarbij komen we ook andere overtredingen tegen, zoals bij enkele bedrijven aan de Lagedijk is gebleken.” Gemeenten, Openbaar Ministerie, politie en Belastingdienst trekken samen op om ondermijning tegen te gaan. 

Ziet u iets verdachts?
Ondermijning tegengaan kan de overheid niet alleen. Wanneer u iets verdachts ziet of hoort, vragen wij u daarom om de politie te bellen. Meldingen van verdachte situaties zijn heel belangrijk. Om gevaarlijke situaties te voorkomen én om de politie te helpen bij de opsporing van de criminelen die achter de illegale activiteiten zitten. Ziet u zaken die volgens u niet kloppen? Meld deze dan altijd bij de gemeente of wijkagent (via politie.nl) of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Bel 112 als iedere seconde telt.

Linda de Kort

Redacteur Het Kontakt - Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Voorleesdagen van start: burgemeester Patrick van Domburg leest voor Algemeen 25 jan, 15:18
Afbeelding
Vrijwilligers voor het verkeer gezocht tijdens de Avond4Daagse! Algemeen 25 jan, 15:11
Afbeelding
Aangehouden drugsdealer Montfoort veroordeeld tot 12 maanden celstraf 112 25 jan, 14:38
Afbeelding
Waterschap biedt subsidieregeling Blauwe Bewonersinitiatieven weer aan Algemeen 25 jan, 14:32
Afbeelding
Steunpunt BuurSaam IJsselstein voor ouderen geopend Algemeen 25 jan, 12:04
Afbeelding
60-jarig jubileum bij Amiticia voor Leny Algemeen 25 jan, 09:00
Afbeelding
Vijf jaar 'Met je hart' tegen eenzaamheid onder ouderen Algemeen 25 jan, 08:00
Afbeelding
Succesvol weidevogelbeheer in Lopikerwaard vraagt betere afstemming Algemeen 24 jan, 17:13