De beschadigde auto op de Landingsplaats.
De beschadigde auto op de Landingsplaats. (Foto: Linda de Kort)

Eigenaar beschadigde auto door explosief met stomheid geslagen

  •   keer gelezen   112

IJSSELSTEIN • De eigenaar van de auto, die afgelopen nacht zwaar beschadigde door een explosief, is met stomheid geslagen. “Ik had via Facebook het eerdere incident wel meegekregen, maar ging er nooit van uit dat dit ook mij zou overkomen.” IJsselstein werd vannacht voor de tweede keer binnen 24 uur opgeschrikt door een explosief. In tegenstelling tot het eerste incident aan het Nasahof kwam de tweede bom op een auto op de Landingsplaats wel tot ontploffing. 


De eigenaar van de auto had zelf de knal niet gehoord, maar werd vannacht gewaarschuwd door buren. Hij heeft geen idee waar deze actie vandaan komt. "Ik denk ook niet dat het de bedoeling was dat de bom zou afgaan, omdat in een brief om geld werd gevraagd. Maar helaas is dat toch gebeurd." Van de politie heeft de man inmiddels begrepen dat het explosief illegaal zwaar vuurwerk is dat enigszins tot bom is vermaakt. 

"Wij wonen al jaren met zoveel plezier in deze wijk. We hebben geen idee wie of wat hier achter zit." Een buurvrouw vult aan dat het normaal gesproken rustig is in de buurt. Bewoners tasten in het duister over de motieven achter deze incidenten. Ze zijn geschrokken en wachten het verdere onderzoek van de politie af.

De politie komt graag in contact met getuigen die iets gehoord of gezien hebben. Dit kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. U kunt ook gebruikmaken van het tipformulier.

Linda de Kort
Redacteur Het Kontakt - Zenderstreeknieuws
Volg @LindaKort op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten