Op zoek naar getuigen zelf gemaakt explosief IJsselstein

  •   keer gelezen   112

IJSSELSTEIN • In de nacht van dinsdag 7 juni op woensdag 8 juni 2022 is er een zelfgemaakt explosief gevonden op een auto die geparkeerd stond op de Nasahof in IJsselstein. De politie is op zoek naar getuigen.


Rond 02.45 uur ’s nachts vond de eigenaar van de auto een zelfgemaakt explosief dat op zijn auto bevestigd was. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft het explosief onderzocht en vervolgens onschadelijk gemaakt.

Signalement
De politie heeft het summiere signalement van een mogelijke verdachte verspreid. Het zou mogelijk gaan om een jongeman van ongeveer 1.80 - 1.90 meter lang. Hij droeg lichtkleurige schoenen en had een donker trainingspak met een capuchon aan. Getuigen worden verzocht zich te melden bij de politie.

De recherche heeft een onderzoek ingesteld en is op zoek naar getuigen die iets verdachts hebben gezien. Heeft u even voor 02.45 uur of daarna iets verdachts gezien in de omgeving van de Nasahof? Of woont u in de buurt en heeft u camerabeelden voor de politie? Neem dan contact op via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met 0800-7000. U kunt ook het tipformulier invullen.

Linda de Kort
Redacteur Het Kontakt - Zenderstreeknieuws
Volg @LindaKort op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten