Burgemeester sluit woning IJsselstein na vondst drugs

  •   keer gelezen   112

IJSSELSTEIN • Op 25 mei 2022 heeft de burgemeester van IJsselstein een woning aan het Kameraplein gesloten. De politie heeft bij een doorzoeking medio april een grote handelshoeveelheid drugs aangetroffen. De woning is gesloten voor een periode van zes maanden.


Sinds het doorzoeken van de woning zit één verdachte in detentie. Op verzoek van de burgemeester heeft de politie een bestuurlijke rapportage opgesteld zodat de burgemeester maatregelen kon treffen om de openbare orde en veiligheid te herstellen. 

Uit de rapportage bleek dat het zeer aannemelijk is dat de woning in gebruik was als een locatie waar criminelen hun illegale goederen, in dit geval drugs, verbergen. 

Burgemeester Van Domburg: ”Wij accepteren geen drugshandel in IJsselstein. Daarom heb ik besloten deze woning te sluiten. Het is belangrijk om als samenleving gezamenlijk op te trekken in deze strijd tegen criminaliteit. Ik roep bewoners daarom op om overlast te blijven melden, dat kan ook anoniem. Meldingen zijn niet alleen belangrijk voor het politie onderzoek, maar stellen mij in staat ook maatregelen te nemen. Zo maken we samen werk van een veilig IJsselstein.”

Met de sluiting van de woning wordt aan het criminele drugscircuit en de omgeving duidelijk gemaakt dat deze woning geen onderdeel meer is van dat drugscircuit. Ook is de sluiting een duidelijk signaal naar de samenleving dat in IJsselstein hard wordt opgetreden tegen drugscriminaliteit. De sluiting moet voorkomen dat de woning in gebruik blijft als opslaglocatie. 


 
 

Linda de Kort
Redacteur Het Kontakt - Zenderstreeknieuws
Volg @LindaKort op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten