Foto: Justin Egberts

Bijzondere bergingsactie nodig voor te water geraakte auto

  •   keer gelezen   112

BENSCHOP • Op de Benedeneind Zuidzijde tussen Benschop en Polsbroekerdam is zondagmiddag een auto te water geraakt. Omdat het om een elektrische auto ging, bleek de bergingsactie complexer dan anders bij dit soort ongelukken. De bestuurder was volgens omwonenden al uit de auto voordat hij begon te zinken.


Bij aankomst van het bergingsbedrijf werd duidelijk dat het om een elektrische auto ging. Ook kwamen er bubbels met stank omhoog. De elektrische auto bleek dus al kortsluiting te maken. Hierdoor kon niet met zekerheid gesteld worden dat de auto veilig vervoerd kon worden. De brandweer en bergingsbedrijf Modern werden ingeschakeld. De brandweer ondersteunde het bergingsbedrijf en stond tegelijkertijd klaar mocht de auto alsnog in brand vliegen. Modern beschikt over een waterdompelcontainer die wordt gebruikt om elektrische auto’s veilig in op te bergen en vervoeren.

 De berging van het voertuig verliep volgens plan. Veel omwonenden en voorbijgangers kwamen kijken naar de nogal bijzondere bergingsactie.

De bestuurder was volgens omwonenden al uit de auto voordat hij begon te zinken, ook zou de jongeman de auto geleend hebben. Volgens de politie was hij de enige inzittende en kwam hij er zonder verwondingen vanaf. 

De auto zou te hard over een verhoging in het wegdek gereden hebben, waardoor de bestuurder de controle over het voertuig kwijt is geraakt. De auto gleed vervolgens via een bord voor wegwerkzaamheden het water in. Volgens omwonenden wordt er op deze weg, waar een maximumsnelheid van 30km/u geldt, structureel te hard gereden met eerder ook al ongelukken tot gevolg.

Ad Velders
Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten