Foto: Stockfoto 123RF

Woning in IJsselstein doorzocht in afpersingszaak

  •   keer gelezen   112

IJSSELSTEIN / HEDEL - De politie heeft woensdag 16 maart een woning in IJsselstein doorzocht in verband met een lopend onderzoek naar het gooien van een handgranaat in Kerkdriel.  De aanslag maakte deel uit van een langdurige afpersingszaak.


De aanslag met de handgranaat gebeurde in 2020 en had te maken met het afpersen van een fruitbedrijf in de Gelderse regio. Uit onderzoek bleek dat er eerst een condoleancekaart door de brievenbus werd gedaan, daarna werd het huisnummer op de gevel van het appartementencomplex gespoten. Tot slot gooide iemand de handgranaat naar het complex en rende weg met de handen voor zijn oren.

Er werd eerder al een verdachte in IJsselstein aangehouden voor deze zaak. Hij is in eerste aanleg veroordeeld tot vijf jaar cel. Er loopt nog een hoger beroep. De rechtbank concludeerde al dat er meer mensen betrokken zijn geweest bij de zaak. De politie is in het onderzoek op informatie gestuit die leidde naar een woning in IJsselstein.

Tot nu toe is er geen nieuwe aanhouding verricht. Mede op basis van de aangetroffen informatie hoopt de politie op korte termijn alsnog een verdachte aan te houden.

Ad Velders
Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten