<p>Politie in het Winkelcentrum Achterveld na de overval op het Kruidvat.</p>

Politie in het Winkelcentrum Achterveld na de overval op het Kruidvat.

(Foto: Roy Verkerk/ JS Multimedia)
update

Vrouw overvalt Kruidvat in Winkelcentrum Achterveld

  •   keer gelezen   112

IJSSELSTEIN • Een nog onbekende vrouw heeft donderdagmiddag een gewapende overval gepleegd op drogisterij Kruidvat in het Winkelcentrum Achterveld. Zij is voortvluchtig.  De politie is nog steeds op zoek naar getuigen die een bijdrage kunnen leveren aan het onderzoek. 


Na de overval was een  groot aantal politiemensen in het winkelcentrum te zien. Ook hing er een politiehelikopter in de lucht om de omgeving af te speuren.

De vrouw - met bivakmuts - stapte donderdagmiddag 5 augustus rond 15.40 uur de winkel binnen en bedreigde direct een kassamedewerker met een mes. Op die manier wist zij er binnen enkele minuten met een nog onbekende buit vandoor te gaan. De politie heeft op locatie onderzoek gedaan, maar tot nu toe is de  dader nog voortvluchtig. 

Bekend is dat zij richting de Heemradenlaan of de Kruidenierweg te voet is gevlucht, maar vanaf daar ontbreek elk spoor. Alles lijkt erop dat zij alleen handelde in de winkel, maar de politie sluit niet uit dat zij tijdens haar vlucht in of op een voertuig is gestapt en er dus anderen zijn die haar hebben geholpen bij de overval.

Aanvullend signalement: Het gaat om een vrouw van ongeveer 18 à 20 jaar oud,  ongeveer 1,70 meter lang. Ze had een zwarte bivakmuts op en droeg zwarte handschoenen en een zwarte lange jas met capuchon, een grijze trainingsbroek en zwarte sneakers met een wit logo en witte zolen. Uit haar borstzak bungelden witte oordopjes. Verder werd de buit meegenomen in een gele tas van een 'bekende supermarktketen'.

Eerder sprak de politie ook van een blanke vrouw met licht gekleurde ogen en nette wenkbrauwen. 

De politie is benieuwd of getuigen de verdachte hebben zien lopen tijdens haar vlucht. Maar alle overige tips zijn ook zeer welkom. ''Dus heeft u de overval gezien of de vrouw die aan het signalement voldoet? Of heeft u bruikbare camerabeelden? Help dan mee met het politieonderzoek''

Bellen kan via 0900 8844. Of bel Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

 
Ad Velders
Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten