Afbeelding

Voetbal in de regio: VVIJ (zo) en IJFC

Algemeen 1.176 keer gelezen

IJSSELSTEIN • Verslagen van de wedstrijden van VVIJ (zo) en IJFC. 

VVIJ (zo) neemt eerste horde

Zondagtweedeklasser VVIJ uit IJsselstein, dat zich in de nacompetitie moet zien te handhaven, klopte op sportpark Groenvliet VSV uit Velserbroek na het beter nemen van de beslissende strafschoppenserie. De wedstrijd was na verlenging in 1-1 geëindigd.
VVIJ had het beste van het spel, maar kwam toch op achterstand. In de tweede helft maakte Casper Baggen de verdiende gelijkmaker. De thuisclub verzuimde daarna zijn gecreëerde kansen te benutten. “Al het hele seizoen heeft VVIJ moeite met scoren,” aldus Mo Touh, die enkele weken geleden de op non-actief gestelde Fabian Schaken opvolgde als trainer. “In de penaltyserie wist mijn doelman Ruben van der Lans, die overgekomen is uit Jongens onder 19, een van de vijf Velsense strafschoppen te stoppen. Wij schoten ze allemaal raak.”
Zondag neemt VVIJ het op neutraal terrein op tegen het Amsterdamse ZSGOWMS (Zonder Samenspel Geen Overwinning Wilskracht Maakt Sterk). De winnaar handhaaft zich in de tweede klasse. Voor VVIJ betekent dit dat de van origine zondagclub overstapt naar de tweede klasse van het zaterdagvoetbal. Bij verlies volgt degradatie en verhuist VVIJ naar de derde klasse zaterdag.

IJFC degradeert naar de derde klasse

Het seizoen kon niet slechter eindigen voor zaterdagtweedeklasser IJFC. In zijn eerste nacompetitieduel verloor de IJsselsteinse zaterdagtweedeklasser met 1-2 van het Utrechtse DESTO. IJFC degradeert hierdoor naar de derde klasse. Het seizoen begon nog hoopgevend. De beoogde middenmoter moest echter in de reguliere competitie drie duels, waarin het 7 punten vergaarde, overspelen, vanwege het opstellen van een niet-speelgerechtigde speler. De KNVB ontdekte tijdens een steekproef deze onbedoelde fout. Alle duel leverden verlies op en de fatale nacompetitieplek.

Via een rake kopbal van Traves Wright kwam IJFC zaterdag nog wel op voorsprong, maar DESTO forceerde na rust de gelijkmaker. DESTO bleef de betere ploeg, maar vlak voor tijd moest de Utrechtse doelman tot drie keer handelend optreden op inzetten van Jelle Eissens en Ramon Tolhoek om een IJsselsteinse treffer te voorkomen. In de verlenging trok DESTO aan het langste eind. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Foto ter illustratie
Man (32) uit Utrecht in Linschoten opgepakt voor cocaïnehandel 112 7 uur geleden
• De huidige vijf leden van het inwonerscollectief SIEL.
Lopiks energiecollectief zoekt betrokken inwoners Nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
Activiteitendag Filigraanvereniging in IJsselstein Nieuws 11 uur geleden
• Weer onder één dak.
Readshop en Logica nu: The Readshop Logica Zakelijk 15 apr, 17:36
• De schippers zijn er klaar voor
Boten van Yselvaert weer het water op Nieuws 15 apr, 17:02
Afbeelding
Fantastische Rot-avond in de soos Nieuws 15 apr, 15:44
• Een zonnige Lentemarkt in Montfoort.
Zonnig shoppen op Montfoortse lentemarkt Nieuws 15 apr, 13:32
Afbeelding
Zomers dagje de boer op langs agrarische bedrijven Nieuws 15 apr, 13:30