• En weer een foto voor in het album; van het vierde huwelijksjubileum met burgemeester.
• En weer een foto voor in het album; van het vierde huwelijksjubileum met burgemeester. Foto: Lysette Verwegen

Platina paar deelt 70 jaar liefde in voor- en tegenspoed

Algemeen 2.143 keer gelezen

IJSSELSTEIN • Het komt niet vaak voor: een platina bruidspaar. Maar Otto en Immie Siegelaer bereikten deze mijlpaal op 31 mei wel; ze delen al 70 jaar liefde in voor- en tegenspoed. 

Waar ze hun gouden huwelijk vierden met bezoek van toenmalig burgemeester Wijte, daarna hun diamanten huwelijk met burgemeester Van den Brink, was het na het briljanten huwelijk de tweede keer dat burgemeester Van Domburg op bezoek kwam. Hij bracht behalve felicitaties en bloemen van de gemeente, ook bloemen en een brief van de commissaris van de Koning mee. Het echtpaar genoot ervan, net als van de brief die ze namens de Koning en Koningin ontvingen. De bruid, inmiddels 91, voegt ook nog burgemeester Timmermans toe aan het rijtje: “Bij de koninklijke onderscheiding van mijn man en bij het huwelijk van onze dochter.” Echtgenoot Otto (96) weet het nog goed. En alle keren haalden ze Zenderstreeknieuws.

Dit jaar ligt het accent wat breder. “We worden ouder en dan verlies je veel mensen.” Vooral het verlies van hun dochter, toen 23 jaar, is voelbaar. Maar de goedlachse bruid is blij met hun aanwezige drie dochters, hun zoon en met de 9 klein- en 8 kleinkinderen. Het paar is blij met de hulp van de kinderen bij veel dagelijkse zaken - “Maar wat we nog kunnen, doen we zelf” - en geniet van het leven. “De ouderdom komt met gebreken, maar pa wandelt - nadat hij twee jaar geleden is gestopt met fietsen - nog elke dag een rondje en ma fietst nog, ook al is ze recent gevallen”, vertelt dochter Diana. 
De uitjes, bijvoorbeeld jaarlijks naar de Zaanstreek waar haar moeder is geboren, worden moeilijker. “Maar pa en ma genieten van een lekker etentje waar wij allemaal bij zijn.” En thuisblijven en genieten van het uitzicht op de drukte van het Podiumterrein vinden ze geen straf. “We wonen hier al 22 jaar met veel plezier”, voegt haar moeder toe. Het vele handwerken heeft ze inmiddels verruild voor legpuzzels en ze is veel bezig op de laptop om via Messenger te communiceren met haar kinderen. De hobby van haar man? “Hij heeft mij”, grapt Immie. En dat wordt aangevuld met de krant lezen. “Leuk hoor, samen”, stemt hij in. En hoe geluk en liefde in voor- en spoed al 70 jaar samen gaan: “Het gaat vanzelf”, weet het platina bruidspaar uit ervaring.

Lysette Verwegen

Lysette Verwegen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws gisteren
Afbeelding
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Afbeelding
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10
Afbeelding
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10
Afbeelding
Overval op woning in Lopik blijkt poging tot oplichting update 25 mrt, 16:46
• Overhandiging van de cheque door Wob Scholtens, voorzitter van BCM aan Marjon de Jong van 't Bakkershuis
Succesvolle bridgeactie voor Bakkershuis Montfoort Nieuws 25 mrt, 16:00
• Het team Boulemeisjes aan de puzzel.
Puzzelaars klaar! Puzzelen maar! Nieuws 25 mrt, 11:25