IJFC stevent af op nacompetitie en ander voetbal in de regio

Sport 601 keer gelezen

Montfoort SV’19 verliest van sterker Zuidvogels

Montfoort SV’19 verloor op eigen veld van kampioenskandidaat Zuidvogels uit Huizen. De gasten moesten opboksen tegen een zeer verdedigend Montfoort SV’19, dat zelf weinig kansen creëerde. Vlak voor het rustsignaal vond Zuidvogels toch nog een gaatje in de Montfoortse defensie en strafte dat doeltreffend af. In de tweede helft kon de thuisclub evenmin potten breken. Nadat Zuidvogels uitgelopen was naar 0-3 redde Jasper van den Haselkamp de spreekwoordelijke eer.

Benschop niet bij de les

Benschop verloor in en tegen Loosdrecht met 5-1 en is net als de Loosdrechtenaren nog steeds een kandidaat voor de nacompetitie. De midweekse 2-3 zege in de overgespeelde uitwedstrijd in IJsselstein tegen IJFC konden de Benschoppers dus geen goed vervolg geven. De goal van David Verweij na zes minuten spelen bood Benschop nog enig perspectief, maar Loosdrecht kwam snel langszij. Vlak voor rust nam de thuisclub een 2-1 voorsprong. Blessures en overbelasting zorgden ervoor, dat Benschop in de tweede helft werd overlopen door een fanatiek spelend Loosdrecht. Kort nadat de Loosdrechtse doelman een Benschops afstandsschot fraai overtikte, vergrootte de gastgeer de marge. Benschop sputterde nog flink tegen, maar Loosdrecht was effectiever in het afmaken van de kansen.

IJFC stevent op de nacompetitie af

IJFC verloor in Wilnis met 4-1 van CSW en lijkt wat de nacompetitie betreft het kind van de rekening te worden. De geplaagde IJsselsteinse zaterdagtweedeklasser, die van de KNVB drie duels moet overspelen, miste na het inhaalduel tegen Benschop verschillende spelers. Traves Wright werd maandag geopereerd aan zijn gebroken neus. Met Vincent Griffioen, die na het duel tegen Benschop onwel werd, gaat het na zijn ziekenhuisbezoek iets beter. Met Arjan Wildvank op doel (vaste doelman Kyran Buisman verblijft voor een stage op Curaçao) poetste IJFC via Ruben van Rooijen een snelle achterstand weg. Het elftal van Patrick van Oort kreeg diverse goede kansen, maar kwam niet tot scoren. Dat deed de thuisclub tot twee keer toe wel. In de tweede helft slaagde IJFC er niet in de aansluitingstreffer te maken, waarna CSW het laatste woord had.

SV Lopik laat het na rust afweten

SV Lopik verloor in Culemborg met 6-1 van Vriendenschaar. De strijd ging lange tijd gelijk op. Na de openingstreffer van de thuisclub scoorde Kevin Thie na een half uur spelen de gelijkmaker. ,,Vlak voor het rustsignaal kregen we de 2-1 tegen,” vertelde SV Lopik-trainer Mark Imandt. ,,Die tegenslag kwamen we niet meer te boven, want in de tweede helft liep het goed spelende Vriendenschaar over ons heen. Ik had de nodige invallers, want voor onze twee selectieteams waren maar 19 spelers beschikbaar. Degenen die ons completeerden - met name de jeugdspelers - deden hun best, maar tegen deze opponent konden we niet op.”

Cabauw revancheert zich tegen SPV’81

Cabauw won in Polsbroek met 1-2 van SPV’81 en revancheert zich hiermee voor de eerdere thuisnederlaag met dezelfde cijfers. De gasten staken veel energie in de wedstrijd. Een magnifieke redding van Jeroen Bot voorkwam de Cabauwse openingstreffer. Tegen de verhouding schoot Job Bogaard de thuisclub op voorsprong. ,,Daar had ik niet op gerekend,” vertelde Cabauw-trainer Herman Verrips. ,,In de tweede helft toonden we dezelfde inzet als voor rust. De gelijkmaker van Stan van Bemmel na een crosspass van Brent Vermeulen was een beauty. Na het keurig verwerken van een Polsbroekse hoekschop snelde Timo Faaij de ruimte in en wist ons verdiend op voorsprong te zetten. Het was jammer dat mijn spits Nik Jongbloed geblesseerd uitviel.”

Kansloos verlies Linschoten tegen Siveo’60

Linschoten dat zich reeds veilig speelde, verloor met 0-5 van het Zegveldse Siveo’60, dat nog volop strijdt voor een plek in de nacompetitie. De wendbare spitsen van de gasten bezorgden Linschoten handenvol werk door flink druk te zetten, waardoor de thuisclub maar moeizaam op gang kwam. Nadat Siveo’60 op voorsprong kwam, kreeg Nick de Kort een goede kans op de gelijkmaker. Zijn schuiver verdween echter rakelings langs de verkeerde kant van de paal. De 0-2 viel nog voor rust. In de tweede helft bepaalden de bezoekers het spelbeeld en kwamen zij nog drie keer tot scoren.

VVIJ(za) lijdt onnodig verlies

VVIJ verloor in Utrecht met 3-1 van UVV, dat de op de tweede plaats staande IJsselsteinse zaterdagvierdeklasser in punten achterhaalt. Jusuf Jonuzov zette VVIJ op voorsprong in een sterke eerste helft van het elftal van Mo Touh. ,,Een goed voetballend team als UVV, waarvan we thuis met 4- wonnen ligt ons normaal gesproken wel,” vertelde Touh na afloop. ,,Helaas verzuimden we de marge te vergroten. Na de pauze viel de gelijkmaker snel. De thuisclub leefde op en wij raakten van slag. UVV profiteerde van die situatie door ons op een niet meer in te halen achterstand te zetten.”

VVIJ (zo) grijpt zijn laatste strohalm

Zondagtweedeklasser VVIJ uit IJsselstein won in en tegen Hooglanderveen met 2-3 en kan door zijn laatste twee wedstrijden ook te winnen FC Weesp en het Amsterdamse DWS, mits beide hun nog te spelen duels verliezen, op de ranglijst nog achterhalen. ,,Dat zal moeilijk worden,” aldus interim-coach Mo Touh. ,,Door in Hooglanderveen een goede wedstrijd te spelen hebben we alvast zelfvertrouwen opgedaan voor de eventuele deelname aan de nacompetitie om degradatie te voorkomen. Casper Baggen zette ons op voorsprong. De gelijkmaker van de thuisclub vlak voor rust was een tegenvaller. In de tweede helft pakten we de wedstrijd weer goed op. Casper Baggen voltooid met nog twee treffers zijn hattrick. De aansluitingstreffer vlak voor tijd verontrustte ons niet.”

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

• Een zonnige Lentemarkt in Montfoort.
Zonnig shoppen op Montfoortse lentemarkt Nieuws 16 uur geleden
Zomers dagje de boer op langs agrarische bedrijven Nieuws 17 uur geleden
• Een lange rij mensen neemt afscheid van Marcel Peters.
Afscheid van Marcel met mix van gevoelens Nieuws 17 uur geleden
• Een afscheidsfeestje in de IJsselhal.
Vives wint zijn laatste duel in de Topdivisie Sport 19 uur geleden
Voortgang badmintoncompetitie BC Apollo Sport 21 uur geleden
Montfoort SV'19 op degradatieplek, koploper VVIJ morst punten en ander voetbal Sport 21 uur geleden
Auto met jonge kinderen in sloot bij Lopik 112 14 apr, 10:54
Geslaagde Meet & Greet over recreatie, toerisme en streekproducten Nieuws 13 apr, 09:00