Bram samen met schooldirecteur Rick de Vos naast de nieuwe kastanjeboom
Bram samen met schooldirecteur Rick de Vos naast de nieuwe kastanjeboom Foto: OBS De Torenuil

Nieuwe boom voor basisschool De Torenuil

Algemeen 998 keer gelezen

IJSSELSTEIN • Sinds deze week staat er een nieuwe boom op het schoolplein van basisschool De Torenuil. De tamme kastanjeboom is door leerling Bram uit groep 7 zelf gekweekt. Samen met zijn opa, klasgenoten uit groep 7 en schooldirecteur Rick de Vos heeft Bram de boom geplant.

“Ik ben er erg trots en tevreden dat de tamme kastanjeboom een plekje op het plein heeft gekregen, ik ben er vanaf november al mee bezig en het is eindelijk gelukt!”, aldus Bram. Samen met zijn tantes uit Terschelling heeft Bram een vrucht van de tamme kastanje geplant in een grote pot. Deze is uitgegroeid tot een mooie stek. Bram heeft in een brief aan de gemeente IJsselstein gevraagd of hij deze op het schoolplein van basisschool De Torenuil mocht planten. In februari 2022 kreeg hij schriftelijk toestemming. De tantes van Bram zijn vervolgens speciaal vanuit Terschelling naar IJsselstein gekomen om de stek bij Bram te brengen. Afgelopen maandag was het eindelijk zover en mocht Bram samen met zijn opa, zijn klasgenoten en de directeur de boom een plekje geven. Er zijn een aantal tegels uit het plein ‘gewipt’ om een plantvak te maken voor het stekje.

“Ik wil graag deze mooie initiatieven van kinderen stimuleren,” vertelt Rick, directeur van De Torenuil. “Het is mooi om te zien hoe verantwoordelijk kinderen zijn, wanneer zij serieus worden genomen.” Bram zorgt er bijvoorbeeld samen met zijn klas voor dat de boom voldoende water krijgt en dat hij goed behandeld wordt door de andere kinderen van de school.

Rick vindt het belangrijk dat kinderen meer in aanraking komen met groen en natuur op het schoolplein. “Zelf was ik als kind eindeloos aan het spelen in boomhutten, struinden we door de bosjes en speelden verstoppertje.” Het huidige schoolplein geeft daar niet echt aanleiding voor. Rick wil samen met het team, de ouders en de kinderen graag wat meer groen aanbrengen op het schoolplein. De boom van Bram is hierin een mooie eerste stap. 

Linda de Kort

Redacteur Het Kontakt - Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Provincie Utrecht werkt als aandeelhouder mee aan oplossingen overvol elektriciteitsnet Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws 28 mrt, 07:09
Afbeelding
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Afbeelding
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
Afbeelding
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Afbeelding
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10