Blije tuinvrijwilligers aan de Ommedracht.
Blije tuinvrijwilligers aan de Ommedracht. Foto: Lysette Verwegen

IJsselsteinFonds verrast tuiniersters Ommedracht

Algemeen 527 keer gelezen

IJSSELSTEIN • De tuiniersters rond de opgemetselde contouren van het kapelletje aan de Ommedracht waren vrijdagochtend zo hard aan het werk dat ze letterlijk werden verrast door de drie leden van het IJsselsteinFonds (IJF). 

Reden was de aanvraag voor een bijdrage door Merian Cruijsen. Zij onderhoudt samen met Ria, Ina, Mary, Wil en Dick de tuin die in de loop der jaren binnen de kapelcontouren is ontstaan. Waar eerst gras lag, later verwilderde struiken en lavendel - die tijdens NL Doet 2013 door GroenLinks met hovenier Hans Lappee stevig werden aangepakt - groeien nu kruiden en fruitstruiken en bloeien bloemen. “Een klein paradijsje op de historische plek waar IJsselstein is ontstaan”, vindt IJF-voorzitter Nico van Dam. En onderdeel van de geschiedenis van Onze-Lieve-Vrouw van Eiteren. “Maar wij komen voor een lieve vrouw die de cheque heeft aangevraagd en deze zelf mag overhandigen.” 
De cheque van duizend euro is meer dan welkom: “De grasmaaier is hard aan vervanging toe en we kunnen extra tuingereedschap goed gebruiken”, vertelt Ria, die de ‘tuinkar’ trok tot Merian het van haar overnam. De tuiniersters kijken tevreden naar de mooi aangelegde en bloeiende vakken. “We doen zelfs op 11 juni mee aan de Sprokkelhorst Verborgen Tuinen.” De tuinliefde reikt inmiddels verder dan de kapelcontouren: we hebben ook bloemperkjes rond de bomen op het grasveld aangelegd en konden - dankzij een gift van Decotrend - heel veel bollen planten.”
De omwonenden rond het veld, met hun eigen mooie tuintjes, genieten van het werk van het groepje met groene vingers. Intussen rolt Mary de vorig jaar aangeschafte tuinslang uit om te gaan sproeien. “Bij elkaar gespaard met de verkoop van stekjes en meer. Met de cheque van het IJF kunnen we weer jaren vooruit.” Wat ook welkom is: “Vrijwilligers die met ons mee willen tuinieren op de vrijdagen van 9.00 tot 11.00 uur in de oneven weken.” Voor aanmelden en meer informatie mail naar: merian.cr@hotmail.nl.

Lysette Verwegen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
Afbeelding
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Afbeelding
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10
Afbeelding
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10
Afbeelding
Overval op woning in Lopik blijkt poging tot oplichting update 25 mrt, 16:46
• Overhandiging van de cheque door Wob Scholtens, voorzitter van BCM aan Marjon de Jong van 't Bakkershuis
Succesvolle bridgeactie voor Bakkershuis Montfoort Nieuws 25 mrt, 16:00
• Het team Boulemeisjes aan de puzzel.
Puzzelaars klaar! Puzzelen maar! Nieuws 25 mrt, 11:25