Anna, Ype, Sarah en Gerke willen zoveel mogelijk geld inzamelen.
Anna, Ype, Sarah en Gerke willen zoveel mogelijk geld inzamelen. Foto: Linda de Kort

Samen op de fiets voor Alpe d’HuZes

Algemeen 1.969 keer gelezen

IJSSELSTEIN •  Ype en Sarah (7 jaar) zijn er al twee jaar klaar voor: samen met hun ouders op de racefiets de Alpe d’Huez beklimmen. Na alle coronamaatregelen gaat het avontuur voor het gezin op 2 juni echt beginnen. Tijdens het sportevenement Alpe d’HuZes proberen moeder Anna, vader Gerke en tweeling Ype en Sarah op de fiets zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. “Voor buurman Chris”, zegt Ype.

In het sportieve gezin wordt regelmatig de racefiets gepakt. Een paar jaar geleden kwam daar het idee bij om aan Alpe d’HuZes mee te doen. Het trieste overlijden van buurman Chris speelde daar een grote rol bij, maar ook bij andere familieleden en bij vrienden en kennissen in de omgeving van het gezin werd de ziekte geconstateerd. “Het zou zo mooi zijn als deze ziekte eindelijk bedwongen kan worden.”

Alpe d’HuZes is een uniek sportief evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Op één dag beklimmen 5000 deelnemers fietsend, hardlopend, of wandelend maximaal zes keer de Alpe d’Huez, onder het motto ‘opgeven is geen optie’. Een week vol saamhorigheid, waarin kanker voor iedereen bespreekbaar wordt gemaakt.

“We gaan allemaal op onze eigen racefiets. Gerke en ik zullen ‘s ochtends vroeg samen gaan en daarna zullen we als gezin de klim gaan maken. Spannend, maar we hebben er ook heel veel zin in.”

Bijzondere week
Alles is geregeld voor deze bijzondere week. Het gezin heeft een huisje gehuurd, opa en oma gaan mee en de school van Ype en Sarah gaf graag toestemming voor verlof. “De kinderen kunnen daar ook naar school. Dat is erg fijn voor hun eigen ritme en rust. Want het zullen beslist ook zeer emotioneel geladen dagen worden’, vertelt Anna.

Anna en Gerke verzinnen allerlei leuke acties om zoveel mogelijk geld bijeen te krijgen voor onderzoek naar kanker. “Zo hebben wij in december oliebollen gebakken. Meer dan 1000! We kregen bestellingen uit het hele land, omdat we ook dankzij het recept van mijn schoonmoeder overheerlijke glutenvrije oliebollen konden maken”, lacht Gerke. “En ze waren lekker!”, bevestigt Sarah.

“En nu hebben wij een nieuwe actie met wijn. We geloven er erg in dat je het leven ook moet vieren. Dat kan op heel veel manieren, maar toch ook met een mooi feestelijk glas wijn. Met een vriend hebben we drie mooie wijnen uitgezocht die we voor het goede doel gaan verkopen onder het motto: Koop een fles (of 6) voor de Alpe d’HuZes!”

Uit Zuid-Afrika komen de witte en rode wijnen: Sauvignon Blanc en Pinotage, ieder €10,95 per fles of  €60,- voor 6 flessen in een doos. De rosé is Rose Estandon uit de Provence en kost  €12,25 per fles. 

Geïnteresseerd in een heerlijke flesje? Via teamalpenkanjers@gmail.com of via het bestelformulier kunt u uw bestelling doorgeven!

Linda de Kort

Redacteur Het Kontakt - Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14
Afbeelding
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37
Afbeelding
Droomdag voor 9-jarige Theodoor uit IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:50
• Er kon ook volop geknutseld, getekend, gekleurd en geschilderd worden.
IJsselveld-Oost viert zijn buurtfeest Nieuws 22 apr, 16:25
• De ondertekening van de overeenkomst.
Onderwijsbegeleiding voor álle kinderen met Fit4talent in Bibliotheek IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:20