LUNO 2 juicht na de promotie.
LUNO 2 juicht na de promotie. Foto: Aangeleverd

LUNO 1 grijpt naast promotie; LUNO 2 wel hogerop

Sport 685 keer gelezen

LINSCHOTEN • . Na twee spannende wedstrijden vorige week zaterdag in Linschoten tussen Luno en Fiducia stonden deze zaterdag de returnwedstrijden in Vleuten/De Meern op het programma.

Net zoals vorige week mocht Luno 2 weer het spits afbijten. Vorige week lieten beiden ploegen al zien gewaagd aan elkaar te zijn en ook in de return was dat het geval. De rust werd bereikt met een 9-8 stand in het voordeel van Fiducia 2 en dus was er werk aan de winkel voor de ploeg van Mark van Dijk. In een tweede helft die er hard maar fair aan toe ging trok Luno 2 uiteindelijk aan het langste eind. Eindstand werd 16-21 voor de ploeg uit Linschoten waardoor het verschil van vorige week ruim werd goed gemaakt en de promotie naar de tweede klasse werd veilig gesteld.

Hierna was het de beurt aan het vlaggenschip van Linschoten. In een goed gevulde zaal, met onder meer de aanwezigheid van blaaskapel Zwup, werden beide teams met een mooie show voorgesteld aan het publiek. Na het gelijke spel van vorige week begonnen beide teams weer vanaf nul. Fiducia kwam nu sterker uit de startblokken en nam snel een voorsprong. Er werd hard gespeeld. Dat de scheidsrechter de wedstrijd niet helemaal onder controle had blijkt wel aan de drie gegeven gele kaarten. In de eerste helft moest Thijs Hoogendoorn zelfs geblesseerd het veld verlaten helaas. Halverwege de wedstrijd was de stand 11-6. Ondanks dat de ploeg van Remco Ontijt er alles aan heeft gedaan was het niet genoeg. Eindstand werd uiteindelijk 19-16 in het voordeel van Fiducia, waardoor Luno 1 ook volgend jaar in de tweede klasse actief blijft.

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37
Droomdag voor 9-jarige Theodoor uit IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:50