Montfoort SV’19 in slotminuut gelijk, pittige nederlaag IJFC en ander voetbal in de regio

Sport 475 keer gelezen

Montfoort SV’19 in slotminuut gelijk

Montfoort SV’19 speelde bij FC in De Bilt nog net met 3-3 gelijk. Het elftal van Theo de Boon was de betere ploeg en kwam via Bart Roelofs op voorsprong. Een terechte strafschop leverde de gelijkmaker op, waarna een doeltreffend schot van een aanvaller van de thuisclub - gedragen door de wind – de ruststand bepaalde op 2-1. Na een donderspech van De Boon en drie wissels kantelde de wedstrijd in Montfoorts voordeel. Bart Roelofs scoorde de gelijkmaker. Het venijn zat hem echter in de staart. In blessuretijd maakte De Bilt de 3-2.  De Boon. ‘’Dat was erg zuur. In en alles-of-niets offensief belandde een inzet van Mike van Oosterom tegen de lat, maar Jasper van den Haselkamp werkte de rebound gelukkig tegen de touwen.”

Pittige nederlaag IJFC in streekderby

IJFC verloor in Nieuwegein kansloos met 4-0 van Geinoord in een sportieve streekderby van een matig niveau. Het eerste kwartier speelde zich op het middenveld af met een licht overwicht voor IJFC. Beide ploegen wilden niet verliezen en creëerden ook geen kansen. Halverwege de eerste helft opende de thuisclub de score. De 2-0 volgde snel. Een uitstekend schot van Traves Wright werd goed gered door de Nieuwegeinse doelman en een lob van Stijn de Bie over de keeper ging net naast. De IJsselsteinse aanval kwam er daarna niet meer aan te pas. Geinoord was wel effectief en scoorde na rust nog twee keer.

Benschop laat zich na rust wegspelen

Benschop verloor op eigen veld met 1-5 van koploper BFC uit Bussum. Aanvankelijk was er sprake van een gelijkopgaande strijd. Nadat Daimion Damkalis een bal rakelings overschoot, verzilverde Lucas van Dam een doorkopbal van Jimmy Vendrig. BFC schrok van de tegentreffer en deed er een schepje bovenop. De gelijkmaker liet niet lang op zich wachten. De tweede helft was amper vijf minuten oud en het scorebord toonde de verbaasde toeschouwers, die nog niet op de tribune plaats hadden genomen, een 1-4 stand. Door geschutter in de achterhoede scoorden de gasten drie keer op rij. Stef Elings vloerde daarna in het strafschopgebied een tegenstander, waarna BFC de elfmetertrap benutte voor de 1-5.

SV Lopik grijpt naast periodetitel

SV Lopik verloor bij Houten met 4-0, dat de periodetitel pakte. Bij winst hadden de Lopikenaren bij terugkomst een feestje kunnen vieren. De thuisclub scoorde al na twee minuten, maar verzuimde door te drukken. ‘’We kwamen in de beginfase goed weg, maar herstelden ons”, vertelde SV Lopik-trainer Mark Imandt. ‘’Een gelijkmaker viel niet. In de tweede helft ontbrak in het begin aan scherpte en opnieuw sloeg Houten toe. We bleven aandringen, maar het was duidelijk dat we een verloren wedstrijd speelden. Net voor mijn wissels viel de 3-0.”

Belangrijke zege Cabauw

Cabauw won in en tegen Moordrecht met 1-3 en neemt dankzij deze zege afstand van de onderste regionen. De thuisclub die voor een van zijn laatste kansen streed om degradatie naar de vijfde klasse te voorkomen, verdedigde stug. Alleen Nik Jongbloed kon scoren voor rust. In de tweede helft stonden de Cabauwenaren nog te dromen, waarna de Moordrecht uit het niets langszij kwam. ,,We bleven gelukkig de bovenliggende partij,” vertelde Cabauw-trainer Herman Verrips na afloop. ,,De wind was een spelbreker bij onze aanvallen. Twee goals van Nik Jongbloed waren goed voor de volle winst.”

Winnend SPV’81 scoort weer vijf keer

SPV’81 versloeg in Waddinxveen ASW en maakte net als vorige week vijf goals. De Polsbroekenaren profiteerden van de fouten die de thuisclub maakte. Stijn Achterberg opende de score op aangeven van Sander Koolwijk, die zelf het tweede Polsbroekse doelpunt maakte. SPV-trainer René Eyra had zijn elftal tijdens de rust gewaarschuwd voor een energierijk begin van ASW, maar daarvan was geen sprake. ,,Ik geloof dat de thuisclub een schot op ons doel heeft gelost,” aldus Eyra. ,,Wij konden nog drie keer scoren. Lex van Maurik, Stijn Achterberg en Ivo Sluis, die een strafschop benutte, maakten de goals. Wij handhaven ons nu wel. Ik heb een aanvalslinie met scorend vermogen en achterin geven we weinig weg.”

VVIJ (za) blijft winnen

Zaterdagvierdeklasser VVIJ versloeg staartclub VIOD Tienhoven met 2-1. De gasten kwamen nauwelijks van hun eigen helft af en lieten het elftal van Mo Touh het spel maken. ,,Daar was moeilijk doorheen te voetballen,” verzuchtte Touh na afloop. ,,Via Zakaria el Allali kwamen we verdiend op voorsprong. Af en toe counterde VIOD, maar die uitvallen waren gemakkelijk te verdedigen. Na rust was er sprake van hetzelfde speelbeeld: VIOD verdedigde massaal. Een prachtig afstandschot van Bradley van Bommel, waarbij de bal in de kruising vloog bracht de marge op twee. Door slordig balverlies kant kwam onze tegenstander nog terug in de wedstrijd. Verder dan een duidelijk buitenspeldoelpunt kwamen ze niet.”

Linschoten beloont zich niet

Linschoten verloor op eigen veld met 1-2 van Nicolaas Boys uit Nieuwveen. De gasten starten met de wind in de rug en kwamen uit een vrije trap op voorsprong. De thuisclub liet zich niet van de wijs brengen en kreeg enkele kansen. Uit een daarvan kopte Vahid Demirbas de bal maar net naast. In de tweede helft zette Linschoten Nicolaas Boys onder druk. De snelle gelijkmaker kwam op naam van Jordi de Vormer. De gastheer, die in de onderste regionen verkeert, ging voor de winst. De Nieuwveense sluitpost was echter goed op dreef. In de slotfase viel de treffer aan de andere kant. Vanuit een vrije trap grepen de bezoekers onverwachts de volle winst.

VVIJ (zo) smaakt eindelijk zoet der overwinning

Zondagtweedeklasser VVIJ versloeg in Ede hekkensluiter FC Jeugd met 0-2 en haakt aan bij de ploegen die net boven de rode streep staan. ,,Het was geen leuke wedstrijd,” vertelde VVIJ-trainer Fabian Schaken na afloop. ,,In de eerste helft kregen beide ploegen enkele kansen, maar de fysieke strijd werd steeds harder. Mijn jongste speler Sam van Rooijen werd de wedstrijd uitgeschopt en moest naar het ziekenhuis. Al snel na rust kwam de thuisclub met tien man te staan en kregen wij het gemakkelijker. Thijmen Arsath Ro’is opende de score en besliste het duel vlak voor tijd met zijn tweede goal. Twee spelers uit Jongens onder 19 hadden een belangrijke inbreng. Mees Bijvoet viel goed in en Gaudi Giddens gaf de assist voorafgaande aan de openingstreffer

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 20 uur geleden
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10
Overval op woning in Lopik blijkt poging tot oplichting update 25 mrt, 16:46