Vives in actie tegen Servia.
Vives in actie tegen Servia. Foto: Peter van Zijl

Volleyballers Vives hebben titel binnen handbereik

Sport 265 keer gelezen

IJSSELSTEIN • De volleyballers van Vives hebben de spannende streekderby tegen Servia uit Vianen met 3-1 gewonnen en hebben de titel in de 1e divisie nu binnen handbereik.

De IJsselsteiners hebben met deze overwinning hun voorsprong in de ranglijst uitgebreid naar een virtuele 15 punten. Woensdagavond speelt Vives thuis tegen Donki Sjot uit Den Dungen en zaterdag staat de topper tegen Gemini uit Voorschoten op het programma. Als Vives deze wedstrijden zonder setverlies weet te winnen, mag het zich kronen tot kampioen. Zo niet, dan is Vives afhankelijk van de uitslag van de wedstrijd tussen Servia en naaste concurrent RVV Katwijk op diezelfde zaterdag.

Zaterdag was het Servia uit Vianen de tegenstander. Servia staat in de middenmoot waardoor VIVES vooraf gezien de grote favoriet was. Maar derby’s zijn altijd onvoorspelbaar, ook al hebben de teams geen geheimen meer voor elkaar. Zeker nu er een hoop oud-teamgenoten, en zelfs huisgenoten tegenover elkaar staan.

Ondanks een stampvolle thuishal was het Servia dat met meer energie aan de wedstrijd begon. Serverend waren de Viaanse mannen zeer sterk, waardoor de IJsselsteinse servicepass flink onder druk stond. Gelukkig was daar Sjoerd Hoogendoorn die op zijn service VIVES langszij liet komen en met het kleinst mogelijk verschil de 1ste set won, 25-23.

In de 2e set bleef Servia de servicedruk hoog houden, terwijl de mannen van Vives aan het begin van de set te vaak een foutservice produceerden. Servia kon daardoor uitlopen naar 12-6 voorsprong. Daarna begon het iets beter te lopen bij VIVES, de mannen waren bij 15-15 weer op gelijke hoogte en leken de smaak te pakken te hebben. Het was echter Servia die meteen het initiatief in handen nam, en op service van aanvoerder Johan Beijen het beslissende gaatje sloeg in de 2e set, 20-25.

Het chagrijn was zichtbaar bij VIVES, wat op een herhaling had gehoopt op de eerste wedstrijd van het seizoen, waarin Servia in eigen hal met 4-0 werd verslagen. De mannen zaten echter niet bij de pakken neer, maar ook nu was het Servia de het beste uit de startblokken kwam. Halverwege kon VIVES het tij echter keren, de brede selectie aan IJsselsteinse kant bood uitkomst en de smalle afvaardiging uit Vianen begon vermoeid te raken. VIVES pakte het momentum en sloot de 3de set comfortabel af met 25-19.

De 4de set ging weer gelijk op, maar VIVES zat beter in het spel en speelde met vertrouwen richting het einde van de set. Bij een voorsprong van 15-14 werd een eindsprint ingezet en liepen snel uit naar 24-15. Het matchpoint liet even op zich wachten, maar Sjoerd Hoogendoorn beslechte de wedstrijd met een mooie aanval, 25-17.

‘’Een mooie 3-1 overwinning waar hard gevochten voor moest worden.’’

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 18 apr, 11:30
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 18 apr, 10:29
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 18 apr, 09:00
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 17 apr, 19:12
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37
Donaties maken AED op scoutingclubgebouw in IJsselstein mogelijk Nieuws 17 apr, 11:17
PvdA IJsselstein wil een solidariteitsfonds voor basisscholen Nieuws 17 apr, 10:13