Tijdens de clubkampioenschappen van Apollo.
Tijdens de clubkampioenschappen van Apollo. Foto: BC Apllo

Badmintonners Apollo gepromoveerd

Sport 513 keer gelezen

IJSSELSTEIN • Door alle coronaperikelen duurde de badmintoncompetitie, die begon in september 2021, uiteindelijk tot eind maart 2022. De senioren en junioren hebben uiteindelijk op één na alle wedstrijden gespeeld met een verrassend resultaat. Het mixteam Apollo 1 dat in de 6e divisie uitkwam, kwam als winnaar van de 6 teams in haar poule uit de strijd. 

Marco van der Aar, Ruben Makkee, Cynthia de Keijzer en Femke Weerensteijn promoveren hierdoor volgend seizoen naar de 5e divisie.  Het promoverende team werd tijdens de clubkampioenschappen gehuldigd door het bestuur.   

Mixteam Apollo 4 werd 2e in haar poule. De overige teams eindigden in de middenmoot. 

Clubkampioenschappen 2022

De Clubkampioenschappen van de junioren en senioren hebben dit jaar gewoon kunnen plaatsvinden. De eerste speeldag van de senioren in maart had nog veel last van uitvallers door corona en blessures, afgelopen zondag was dit gelukkig minder het geval. Met 63 inschrijvingen bij de senioren en een 30-tal bij de junioren kon er in ieder geval weer lekker worden gespeeld en gestreden om de prijzen. Op zondag 3 april kwam de jeugd uit. Dit was een gezellige dag met blije winnaars.

Bij de senioren werden in 3 categorieën wedstrijden gespeeld in herenenkel, herendubbel, damesdubbel en mixpartijen. Jong en oud ontmoette elkaar, want de oudste jeugd deed ook mee. Er vonden afgelopen zondag gelukkig geen blessures plaats en de voorzitter memoreerde dat het een geluk was dat het weer ‘kon’. De in totaal 33 prijswinnaars gingen met 1, 2 of zelfs 3 bekers naar huis. 

De heren enkelspel winnaars in categorie 1 en 2 waren Marco van der Aar en (jeugdlid) Remco Schinkel die beiden 3 bekers vergaarden, in hun herendubbelspel en enkelspel. Bij het enkelspel gingen zij er ook met de wisselbekers vandoor. 

De dag werd afgesloten met de prijsuitreiking, huldiging van erelid Phil van Straaten, leden van verdienste Sonja van Egdom en Dorien Wellen en huldiging van Remco Schinkel die in de jeugdcompetitie de meeste single sets had gewonnen. Aandacht werd nog even besteed aan het jubileumfeest dat in september gaat plaatsvinden en de barbecue in mei, waarna een verloting plaatsvond met vele mooie prijzen. Een pizzadiner volgde met een ijsje toe.

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Lopikse burgemeester De Graaf gaat weer op pad om Koninklijke onderscheidingen uit te reiken Nieuws 18 apr, 13:01
Afbeelding
Lopikse raad behandelt subsidie politieke partijen (nog) niet Nieuws 18 apr, 11:33
Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 18 apr, 11:30
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 18 apr, 10:29
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 18 apr, 09:00
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 17 apr, 19:12
Afbeelding
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37