Afbeelding
Foto: Gemeente Lopik

Magazine uniek karakter gemeente Lopik onthuld

Algemeen 619 keer gelezen

LOPIK • Tijdens een digitale bijeenkomst is donderdagavond het eerder aangekondigde magazine ‘Kernen met karakter, het unieke van de gemeente Lopik’ officieel onthuld. Het bevat kenmerkende verhalen, interviews en impressies van alle dorpen in de gemeente om met het oog op de toekomst het bijzondere karakter van de gemeente kracht bij te zetten. Het magazine wordt de komende dagen aan alle huishoudens aangeboden en is verkrijgbaar op het gemeentehuis. 

In een digitale bijeenkomst hebben de ambassadeurs van het project ‘Waardevol Lopik’ samen met het college van burgemeester en wethouders het magazine als het ware ‘uitgepakt’.

In de afgelopen periode van september tot en met december heeft de gemeente Lopik samen met inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties nagedacht over de toekomst van Lopik. Onder de noemer ‘Waardevol Lopik’ is een start gemaakt met de voorbereiding van een fusie met één of meerdere gemeenten. De gemeenteraad van Lopik wil zich op deze manier goed voorbereiden op ‘formele’ fusiegesprekken. Hierbij gaat de gemeente uit van haar eigen kracht. Om te ontdekken wat die kracht precies is, zijn diverse activiteiten georganiseerd en is op verschillende manieren het gesprek aangegaan. De vraag is gesteld wat de dorpen uit de gemeente uniek maakt en hoe het is om in de dorpen te leven. Daarnaast is verkend wat belangrijk is om aandacht aan te besteden in de toekomst.

Alle inbreng die de gemeente de afgelopen maanden heeft mogen ontvangen- via de enquête, dorpsgesprekken, interviews, razende reporters, verhalen, tekenwedstrijd, activiteiten voor kinderen, activiteiten voor en gesprekken met jongeren en de adviezen van de ambassadeurs – is opgenomen in het magazine ‘Kernen met karakter, het unieke van de gemeente Lopik’. 

Met de onthulling van het magazine, is deze fase van het traject afgerond. Tijdens de presentatie gaven de ambassadeurs aan benieuwd te zijn naar de volgende stap. Burgemeester Laurens de Graaf gaf daarop aan dat de nieuwe gemeenteraad besluit hoe het verder zal gaan. De ambassadeurs vonden het een interessante tijd waarbij zij de gemeente onder andere hebben geadviseerd hoe het beste met de dorpen in gesprek kon worden gegaan

Het magazine wordt de komende dagen aan alle huishoudens aangeboden en is verkrijgbaar op het gemeentehuis. Hier wordt een brief bijgevoegd met daarin een samenvatting van de gemaakte opmerkingen over de fusie. Ook vinden inwoners hier een uitnodiging om de raadsvergadering op dinsdag 1 februari  te volgen. De vergadering is live volgen via www.lopik.nl/livevergadering

Meer informatie over het hele project ‘Waardevol Lopik’ is te vinden op www.waardevollopik.nl

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37
Afbeelding
Droomdag voor 9-jarige Theodoor uit IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:50
• Er kon ook volop geknutseld, getekend, gekleurd en geschilderd worden.
IJsselveld-Oost viert zijn buurtfeest Nieuws 22 apr, 16:25
• De ondertekening van de overeenkomst.
Onderwijsbegeleiding voor álle kinderen met Fit4talent in Bibliotheek IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:20
Afbeelding
Op & Top Vrouw bij Sisters Event in Dorpshuis Benschop Nieuws 22 apr, 14:18
• Twee van de winnaars. In totaal waren er 36 bekers te vergeven.
Prijzenregen tijdens clubkampioenschappen Apollo Sport 22 apr, 11:45
Afbeelding
IJsseloever Dames 1 nog niet uit gevarenzone Sport 22 apr, 09:09